• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Defensem el Castell de Bellvís celebra el seu segon aniversari amb premi

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 08. 2020

Defensem el Castell de Bellvís celebra el seu segon aniversari amb premi

Valoren positivament la nova partida del pressupost per rehabilitar l'edificació

La plataforma ciutadana Defensem el Castell de Bellvís ha mostrat la seva satisfacció per la nova partida de 860.000 euros aprovada en el darrer ple de juliol i destinada a recuperar el castell, que data del segle XII. L’entitat celebra el seu segon aniversari amb aquest pas endavant cap a la rehabilitació total però avisa que seguirà pressionant per recuperar el patrimoni de L’Hospitalet.

Concretament, el Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet va aprovar per unanimitat destinar 859.694 euros per l’execució del projecte de rehabilitació arqueològica i arquitectònica del Castell de Bellvís, una edificació declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat que data del segle XII. Aquesta inversió es complementarà amb una altra, de la mateixa quantitat que l’hauria de pressupostar el Govern Central, dins del programa per a la conservació del patrimoni històric ‘1,5% cultural’.

En un comunicat distribuït a través de les xarxes socials, la plataforma qualifica l’aprovació de la partida com un “regal d’aniversari”.

Defensem el Castell de Bellvís ha mostrat la seva satisfacció en veure que es dóna un primer pas per recuperar aquesta peça de patrimoni hospitalenc tant important. No obstant això avisen que la lluita no acaba aquí i que seguiran de ben a prop el procés. “Es una molt bona notícia però nosaltres estarem vigilant que no només s’aprovi sinó que es realitzi” ha reflectit Carme Rimbau, membre de la plataforma.

En aquest sentit, la plataforma exigeix que es faci un esforç per preservar el castell, mentrestant no es realitzi cap inversió. Posen el crit al cel en veure deixalles al mateix peu de l’edificació i lamenten que no es faci un manteniment. “El Castell està molt descuidat, està ple d’herbes i brut” lamenta Rimbau “No entenem per què no netegen el terreny, perquè els fonaments s’estan deteriorant”.

Noves reivindicacions

Per altra banda, asseguren que l’objectiu principal de la plataforma, constituïda el juliol de 2018 és recuperar tota la Cornisa de la Torrassa, per al barri i per a tota la ciutat. En aquest sentit, ja han recollit 30 adhesions d’entitats i 350 signatures del veïnat per qualificar els terrenys del transformador de La Torrassa, on s’aixecaven edificacions centenàries enderrocades el 2016, com a zona verda, ja que “el barri està molt necessitat de zona verda”.