• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

"De París a Nova York" aterra al Museu de L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 11. 09. 2019

"De París a Nova York" aterra al Museu de L'Hospitalet

Fins a l'1 de desembre a l'Harmonia

Una part de la col·lecció de gravats Gelonch i Viladegut estarà exposada a l'edifici de l'Harmonia fins a inicis del mes de desembre. En ella es poden trobar des de gravats fets a París a mitjans del segle XIX fins a aquells pertanyents a l'eclosió de l'art a Nova York del segle XX. Una mostra de l'evolució de l'art i els canvis de capitalitat de la mateixa explicada a través dels gravats.  

L'exposició està estructurada en 5 àmbits temàtics. En primer lloc París a mitjans del segle XIX on es poden trobar gravats d'alguns artistes catalans que van migrar al bressol de l'art. En segon lloc, els gravats d'artistes catalans que van migrar a París a finals de segle. Seguint l'ordre cronològic el següent espai està dedicat als 30 primers anys del segle XX fins a l'esclat de la Segona Guerra Mundial. En quart lloc una segona diàspora de catalans becats als anys 40 per l'institut de París. I finalment l'anomenada "odissea americana", l'eclosió de l'art a l'altre costat de l'Atlàntic.

La mostra de la col·lecció es basa en la permanència del gravat. Tal com diu el comissari de l'exposició, Antoni Gelonch i Viladegut, "el gravat és la més democràtica de les belles arts perquè és a la que més gent ha pogut arribar". Tots els grans artistes del passat l'han treballat i els contemporanis, també. És per això que en ells es pot veure l'evolució de les tècniques i llenguatges artístics que van sorgir durant els segles XIX i XX.

Si voleu visitar l'exposició, ho podeu fer de dimarts a divendres de 17 a 20 h i dissabtes i diumenges d'11 a 14 h.