• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2019-2020

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 12. 2019

Constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2019-2020

Es treballarà per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire

Aquest dimarts s’ha constituït al Saló de Plens de l’Ajuntament el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’H per al curs 2019-2020. L’integren un total de 104 de centres públics i concertats de la ciutat. Aquest curs treballaran els objectius de desenvolupament sostenible, que defineix l’Organització de les Nacions Unides

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet diferents encàrrecs que els consellers i les conselleres de primària i de secundària hauran de treballar durant el curs. Marín ha encarregat a tots els membres del consell estudiar i reflexionar sobre la qualitat de l’aire a la ciutat i dissenyar accions per reduir la contaminació atmosfèrica.
L’alcaldessa ha apuntat que “els nens i els joves estan molt sensiblitzats amb el medi ambient i han de pensar com volen que tiri endavant el planeta. Hem de treballar tots plegats”

En concret els encàrrecs als alumnes de primària són:

• Continuar amb el projecte “La síndica ens escolta”. Els nois i noies li faran arribar a la síndica municipal de greuges les preocupacions dels infants respecte a la ciutat.

Dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a les diferents escoles de la ciutat, per tal de treballar les propostes amb les regidories de districte.

• Reflexió sobre la contaminació atmosfèrica a la ciutat, amb el suport de l’Àrea Municipal d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat en la recerca de “bones pràctiques per reduir la contaminació atmosfèrica”.

Pel que fa a l’alumnat de secundària, l’encàrrec se centra en les propostes d’actuació que es faran en funció de 4 fites d’objectius de desenvolupament sostenible: igualtat de gènere, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables i acció pel clima. Els consellers i conselleres hauran de fer difusió de la seva tasca en aquest àmbit a través dels mitjans de comunicació municipal i altres eines audiovisuals per tal d’arribar al jovent de la ciutat.

A més, durant l’acte de constitució, Núria Marín i el tinent d’alcaldia d’Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells, han lliurat els carnets als nois i a les noies que s’incorporen aquest curs al Consell i que els acrediten com a membres d’aquest òrgan participatiu.

Jaume Graells ha definit el Consell com “una escola de ciutadania perquè, a banda de representar a totes les escoles de la ciutat, els ensenya a ser ciutadans de futur que hauran de decidir, participar i cooperar per construir una ciutat millor”

El Consell de Nois i Noies el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part. Aquest projecte s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies.