• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Consells de seguretat en cas de marxar de casa durant les vacances

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 03. 08. 2020

Consells de seguretat en cas de marxar de casa durant les vacances

Tancar bé portes i finestres entre els més importants

El període estival és un dels moments de l’any en què es cometen més robatoris. La raó és que molts dels habitatges són buits perquè la gent que hi viu ha marxat de vacances i els lladres aprofiten per entrar-hi. És per això que és important seguir una sèrie de consells de seguretat per evitar que la nostra llar sigui el seu objectiu.

El més important és tancar bé les finestres i tancar la porta amb clau. Si es tracta d’un pis baix i no disposem de reixes el més recomanable és abaixar completament les persianes. Però amb el que hem d’anar més amb compte és amb fer públic que marxem de casa durant uns dies.

En aquest aspecte hi insisteix molt la Marta, agent de Mosso d’Esquadra de la comissaria de L’Hospitalet. “És essencial que l’única persona que pugui saber que has marxat sigui una persona de molta confiança, per si ha de recollir la correspondència, regar les plantes o fer-se cura d’algun animal”.

Un altre aspecte molt recomanable a tenir en compte és deixar algun senyal que el nostre pis està habitat com, per exemple, deixar alguna peça de roba estesa. Si és possible es recomana instal•lar una alarma o programar a distància l’encesa de llums i obertura de persianes en diferents hores del dia.

De vegades però els lladres observen els nostres moviments abans que marxem. Així ho assegura l’agent de Mosso d’Esquadra: “com a norma general les persones han de prendre la precaució de mirar que ningú ve al darrere i als garatges sobretot es vigili que no entra ningú mentre s’està tancant la porta”. També insisteix en el fet de canviar els panys o comandaments a distància en cas d’una possible pèrdua de claus.

Per altra banda, incideix en el fet de trucar al 112 si trobem algun senyal que ens estan observant. També cal trucar si som víctimes d’un robatori al nostre domicili i, en aquest cas, si prèviament fem un llistat i fotografiem tots els nostres objectes de valor serà més fàcil identificar-los en cas que arribin a mans dels Mossos d’Esquadra.