• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Comença la Setmana Santa a L'Hospitalet

  • Comença la Setmana Santa a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 13. 04. 2019

Comença la Setmana Santa a L'Hospitalet

Amb la primera processó, la de la Borriquita de la 15+1, aquest diumenge

L'Hospitalet ho té tot a punt per viure al carrer les processons de Setmana Santa d'enguany. La Cofradia 15+1 treurà la primera, la de la Borriquita, aquest diumenge, a partir de les 10,30 i la darrera, Diumenge de Resurrecció, a un quart de set de la tarda. La Confraria de l'Amargura sortirà, Dissabte Sant, a les deu del matí, des de la ronda de la Torrassa, 166, amb una única processó.

Aquest diumenge comença la Setmana Santa i a L'Hospitalet això és sinònim de processons al carrer. La Cofradia 15+1 fa 42 anys que treu els passos al carrer per mostrar el sentiment per la Mort i Passió del Crist i la joia per la Resurrecció.

En el Diumenge de Rams treuen al carrer la processó de la Borriquita, l'entrada de Jesús a Jerusalem a lloms d'un ase amb sortida i arribada de la plaça de la Bòbila. Començarà a quarts d'onze i acabarà a la una de la tarda. La següent processó serà el mateix Diumenge de Rams per la tarda amb Jesús Captiu i sortida i arribada des del carrer Molí.

Divendres Sant, és el dia de la Passió i la 15+1 treu al carrer dues processons: la de Jesús el Natzarè i la Verge dels Dolors, que surten a les 8,30 i les 8,45, respectivament. La sortida i l'arribada serà des de la plaça de la Bòbila. Són moments de recolliment, sentiment i saetes espontànies al carrer a càrrec dels seguidors de les processons.

Divendres per la tarda, hi ha una tecera processó, la del Crist de l'Expiració, que surt a les 9 del vespre del carrer Molí i acaba a quarts d'una al mateix lloc de la sortida. Dissabte Sant és el moment de la processó de la Mare de Déu de la Soledat i de Jesús Ressuscitat, amb la victòria final de la Vida sobre la Mort. Ambdues processons surten de la plaça de la Bòbila.

Finalment, Diumenge de Resurrecció, sortirà la darrera processó, la de la Mare de Déu dels Remeis, a un quart de set de la plaça de la Bòbila i acabarà a mitjanit, amb la joia de la mare que ha vist la resurrecció del seu Fill.

Per la seva banda, la Confraria de la Verge de l'Amargura fa una processó, Dissabte Sant, amb la sortida d'un pas que mostra la Mare de Déu compungida per la mort del fill. És una imatge típicament andalusa que veurà el carrer des del local de l'entitat a la Ronda de la Torrassa, 166. No surt de l'església dels Desemparats on està custodiada perquè no hi passa per la porta. La processó començarà a les deu del matí i finalitzarà a les 3 de la tarda.