• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Cap de setmana de revetlla de Sant Joan

  • Cap de setmana de revetlla de Sant Joan

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 06. 2019

Cap de setmana de revetlla de Sant Joan

Aquí pots trobar les diferents celebracions dels barris de la ciutat

L’H es prepara per a celebrar la revetlla de Sant Joan. Aquest diumenge al vespre, les fogueres, els petards i la coca de Sant Joan ompliran els barris de la ciutat. Des del Departament d’Interior de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Bombers alerten de la perillositat d’un cap de setmana que barreja molta mobilitat i altes temperatures

Al barri del Centre

A partir de les 10 h, es recolliran fustes per a la foguera, a la plaça de la Mare de Déu de Montserrat. A les 20h, a la plaça de Sant Joan, comença la Cercavila de la Flama del Canigó, que organitza Club Muntanyenc L’Hospitalet, amb la col•laboració dels tabalers de la Colla de Diables Folcat Diabòlic i Òmnium Cultural, amb el recorregut següent: plaça de Sant Joan, carrer de Sant Joan, carrer de l’Església, carrer del Centre, carrer de Tarragona, rambla de Just Oliveras, rambla de la Marina, plaça de la Mare de Déu de Montserrat (recollida del Ninot), carrer de les Roselles i plaça de l’Ajuntament.

A les 20:30h està prevista l’arribada de la cercavila de la Flama del Canigó, a la plaça de l’Ajuntament. Amb el programa següent:

Pilar d’honor a l’entrada de la Flama a càrrec de la Colla Jove de L’Hospitalet.
Distribució de la Flama als altres barris de la ciutat.
Lectura de poemes relacionats amb la Flama del Canigó, el foc i el solstici d’estiu, a càrrec del Col•lectiu Verba del Centre Catòlic.
Presentació del Ninot que presidirà la foguera de Sant Joan, aquest any realitzat per la gent del Casal de Gent Gran de Ca n’Arús.
Lectura del manifest de la Flama del Canigó.
Recorregut amb la Flama de la plaça de l’Ajuntament a la plaça de la Mare de Déu de Montserrat i encesa de la foguera de Sant Joan.
A les 23.30 hores, Gran ball de revetlla de Sant Joan, amb l’orquestra Sabor Sabo

També s’han oganitza diferents sopars de revetlla al Casino del Centre, als carrers del Príncep de Bergara, de les Roselles, de Santa Rosa, de Sant Roc, de la Reforma i de Josep Prats, avinguda de Josep Tarradellas, plaça de la Mare de Déu de Montserrat, carrers de Molines i de Sant Antoni i a la confluència dels carrers de la Reforma i de Digoine.

Barri de Sanfeliu

La Comissió de Festes organitza un Ball de revetlla amb l’Orquestra Estrella Central a les 23 hores, al passeig dels Cirerers.

A Can Serra

L’Associació de Veïns de Can Serra ha preparat la revetlla de Sant Joan a les 23h, a la plaça de la Reconciliació.

A Bellvitge

A partir de les 22 hores, al parc metropolità de Bellvitge, la Comissió de Festes de Bellvitge ha organitzat la revetlla

Revetlla segura

Els Mossos d’Esquadra vetllaran durant aquest cap de setmana per la seguretat a les carreteres catalanes i realitzaran uns 900 controls, entre ells de drogo-alcoholèmia, distraccions i seguretat passiva.

D’altra banda i des del Departament d’Interior recorden les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de llançar petards en una nit com aquesta.

Petards
- Compreu-los en llocs autoritzats
- No els guardeu a les butxaques
- Llegiu-ne sempre les instruccions
- No subjecteu els petards amb les mans ni els llenceu contra ningú
- No llenceu petards dins de casa, ni des de finestres ni balcons
- Feu servir sempre les metxes per encendre’ls i retireu-vos a un lloc segur un cop l’hagué encès
- No fiqueu els petards dins totxanes ni ampolles, ni prop de contenidors ni papereres

Fogueres
- Per fer una foguera cal demanar el permís pertinent a l’Ajuntament
- Les fogueres s’han de fer a més de 15 metres de les façanes d’edificis
- El foc ha d’estar lluny de la vegetació i de qualsevol cablejat i líquids inflamables
- No cremeu plàstics, pneumàtics ni llaunes, només fusta
- Vigileu que la foguera quedi apagada abans de marxar