• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Batucada per treure's de sobre la calor a Bellvitge

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 21. 07. 2019

Batucada per treure's de sobre la calor a Bellvitge

La percussió de Bellvitge Sona Bé animen la tarda d'estiu al Parc del barri

Bellvitge Sona Bé és el grup de percussió de l'escola Amics de la Música de Bellvitge. Ja fa tres anys que els seus sons animen les tardes d'estiu del parc del barri en el marc del Summer Experience. Dissabte, tot i la calor, el grup es va posar mans a l'obra per sacsejar-se l'ensopiment estiuenc i posar els veïns a ballar.

 

Què fa que un una quinzena de persones es trobin una calorosa tarda d'estiu per passar calor tot fent música al carrer? Dissabte la batucada de l'escola Amics de la Música de Bellvitge es reunia al Parc del barri per tercer any consecutiu per fer un concert sota un sol de justícia en el marc del Summer Experience. Després de tresa anys, per què provoca tanta fidelitat la batucada? L'Àngela Carmona, presidenta dels Amics de la Música de Bellvitge, creu que "a la gent li agrada el ritme, no han d'estudiar solfeig, que és el més difícil...i es diverteixen!"
A l'escola Amics de Bellvitge la batucada és una de les activitats d'èxit entre membres de totes les edats, potser perquè és una manera molt intuïtiva d'apropar-se a la música en grup per primer cop. En Joan Ventosa, director del Centre Cultural Bellvitge, considera que "Quan algú que no té formació musical però té el sentit del ritme, pot començar a experimentar col•lectivament una experiència musical".
Pels membres, la relació amb la batucada encara més intensa. Fer sonar els instruments és una manera d'apropar-se els uns als altres. En una batucada on toquen famílies senceres, la música és entesa com un nexe d'unió. La Belén,  sotsdirectora de la Batucada, diu que "la música el que fa és unir. Sigui batucada, bandes de música...La música està pensada per que tots ens trobem en un sentiment en concret".
I amb la unió, arriben la força i l'orgull. La batucada Bellvitge Sona bé no va defugir la responsabilitat, i tot i el sol va entomar la seva actuació, davant un públic que es va anar animant, demostrant que la seva batucada, com diuen la Belén i la Àngela, "és la més emotiva del món... I és de Bellvitge".