• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Arriba el X Festival Django L'H, referent del jazzmanouche

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 11. 2020

Arriba el X Festival Django L'H, referent del jazzmanouche

Actuacions divendres, al Barradas i dissabte i diumenge, al Teatre Joventut

Del 27 al 29 de novembre se celebra la desena edició del Festival Django L'H, l'únic festival dedicat al jazzmanouche i a la figura de Django Reinhardt de tot l'Estat. L'Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) organitza el certamen que s'ha convertit en el punt de trobada de músics i amants del jazz manouche d'arreu del món.  

L'EMMCA és també l'única escola al món amb una oferta pedagògica en jazz manouche per a infants, joves i adults.

La situació sanitària també marca la celebració del Festival, ja que enguany no ofereix les classes magistrals, els tallers i les conferències habituals per aprendre els secrets del jazzmanouche. Ara bé, té programats tres concerts de gran qualitat musical: RP Quartet, Hono Winterstein & Guests i Django Legacy amb The Django Orchestra Academy de l'EMMCA.

Divendres, 27 de novembre, 20 hores, a l'Auditori Barradas
RP Quartet torna al Barradas per presentar Ponney Jungle, el seu nou enregistrament. Aquests quatre virtuosos conviden a descobrir un repertori fora d'allò que és habitual, tot barrejant Thelonious Monk i John Coltrane, i passant per Charles Mingus i Léonard Bernstein. RP Quartet és per a molts la formació de jazz manouche més atípica i creativa del segle XXI.

Dissabte, 28 de novembre, 20 hores, al Teatre Joventut
Hono Winterstein, guitarrista rítmic de Biréli Lagrène, s'ha envoltat dels millors músics per enregistrar Horizons: Brady Winterstein, a la guitarra solista; Diego Imbert, al contrabaix; Jean-Yves Jung, al piano, i Sara Lazarus i Claudio Favari, a la veu. Horizons és una proposta en què Hono Winterstein arrisca, tot integrant un piano al trio clàssic de jazz manouche.

Diumenge, 29 novembre, 19 hores, al Teatre Joventut
Quatre joves guitarristes i un contrabaixista acullen l'estil de Django Reinhardt i accepten el llegat del gran referent del jazz manouche. Camil, Hugo, Justin, Simba i Esteban es coneixen al Festival Django Reinhardt de Samois-Sur-Seine de França i la complicitat que es crea, més el talent de cadascun, fa inevitable que els assenyalin com la nova generació de l'estil. Provinents de França, Alemanya i Espanya, Django Legacy vol fer conèixer el jazz manouche arreu i en aquesta ocasió ofereix un concert a quintet, amb l'oportunitat de compartir repertori acomboiat per The Django Orchestra Academy, la gran orquestra formada per 26 músics de l'EMMCA.

The Django Orchestra Academy és el gran conjunt de jazz manouche de l'Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L'Hospitalet (EMMCA), que ja ha tocat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, al Teatro Real de Madrid i a la Sala Barts.