• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Apareix un xoriguer comú mort al carrer Gonçal Pons

  • Apareix un xoriguer comú mort al carrer Gonçal Pons

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 07. 2019

Apareix un xoriguer comú mort al carrer Gonçal Pons

La Generalitat recomana trucar els agents forestals si es troba mort un animal poc comú

Un xoriguer comú. Aquest és l'ocell que ha aparegut mort al carrer Gonçal Pons, a Santa Eulàlia, molt a prop de les vies del tren i del parc de la Torrassa. És un rapinyaire de la família dels falcons, de mida més petita que el falcó pelegrí.

Tot i que en un primer moment es va pensar que podia tractar-se d'un exemplar de falcó pelegrí dels que han nidificat a l'entorn de la Granvia, fonts municipals han descartat aquest fet.

El biòleg hospitalenc Ricard Gutiérrez, ha confirmat que l'ocell (veure fotografia) és una femella o un exemplar jove de xoriguer comú (falco Tinnunculus). És una espècie menys amenaçada que el falcó pelegrí però també està protegida. Gutíerrez explica que es calcula que a Catalunya n'hi ha entre 6.000 i 9.200 exemplars.

El xoriguer és difícil de veure a L'Hospitalet. Se'l pot trobar a la zona de la marina, en concret a la zona del riu Llobregat i a cal Trabal. També sovintejar l'entorn del Parc de les Planes en algunes èpoques de l'any.

Ricard Gutiérrez considera que l'ocell mort podria haver patit un impacte amb alguna infraestructura com la via del tren o algun edifici.

La Generalitat recorda que en cas de trobar un animal no reconeixedor o poc comú mort o ferit cal trucar als agents rurals de la Generalitat, al telèfon 93 574 00 36.