• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La biblioteca Tecla Sala fa un homenatge al conte "La Talpeta

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 05. 2022

La biblioteca Tecla Sala fa un homenatge al conte "La Talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap"

Amb una exposició que es pot visitar fins al 9 de juny

La biblioteca Tecla Sala acull l'exposició "La talpeta n'ha fet 30! ...i 31! ...i 32!! ...i 33!!!' en homenatge a aquest personatge de la literatura infantil que tant triomfa. L'acte de presentació de la mostra va comptar amb l'autor del conte, Werner Holzwarth, que va venir des d'Alemanya. 

 

Els infants esperaven per poder-se fer una foto amb la Talpeta, un dels personatges literaris amb més èxit entre els més petits. Amb 33 anys d'història, el conte de "La Talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap" és una de les lectures preferides dels infants. "És un llibre que compleix tots els requisits per agradar: hi surten animals, un enemic i hi ha un repte que cal assolir per esdevenir a un altre nivell", ha explicat Jaume Centelles, divulgador de literatura infantil i juvenil, i un dels impulsors de l'exposiciói la trobada amb el Werner Holzwarth.

I com va néixer aquesta història? Doncs qui millor que el seu autor per explicar-ho, que ha vingut expressament des d'Alemanya a l'Hospitalet per conèixer a tots els joves lectors de la ciutat. "Quan el meu fill tenia tres anys cada dia li contava una història, podien ser històries de princeses i dracs, i un dia em va dir, expliquem la història de la caca del gos, així va sortir la idea d'aquest conte", ha apuntat Werner Holzwarth.

Però els inicis no van ser fàcils. "El problema va venir quan el vaig presentar a les editorials, que em van dir això no li comprarà ningú, cap llibreter voldrà posar un llibre sobre caques al seu aparador, cap àvia comprarà al seu net un llibre sobre caca", ha afegit Holzwarth.

Però tot i les traves dels editors, la Talpeta va ser una realitat i ha arribat arreu del món amb un èxit aclaparador, com per exemple, amb més 2 milions i mig de llibres venuts a Alemanya. Ara, la Biblioteca Tecla Sala, de la mà del Carles Ferrer, acull una exposició en homenatge a aquest personatge. "Incideix en les onomatopeies i com s'explica en cada país. Cada traductor és lliure per interpretar aquesta expressió i fer-ho el més localista possible", ha afirmat Centelles.

L'exposició es podrà visitar fins al 9 de juny.