• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Recullen 200 signatures per tancar els jardins Francesc Pedra i Lola Peñalver

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 09. 2021

Recullen 200 signatures per tancar per les nits els jardins Francesc Pedra i Lola Peñalver

Es queixen de sorolls i actes incívics en aquesta zona de Collblanc

Un grup de veïns que viuen al costat dels Jardins Francesc Pedra i Lola Peñalver han lliurat dues-centes signatures a l'Ajuntament. Demanen que aquests jardins del barri de Collblanc es tanquin per les nits. Es queixen de sorolls i actes incívics fins a altes hores de la matinada. 

Celebracions a la nit, trobades que generen soroll a altes hores de la matinada, i tota una sèrie d'actes que no deixen descansar als veïns que viuen al costat dels jardins Francesc Pedra i Lola Peñalver al barri de Collblanc. Els veïns han decidit recollir signatures per demanar que es construeixi una tanca al voltant dels jardins. Fa tres anys que parlen d'aquest problema amb l'ajuntament i no han trobat cap solució.

"És una gresca contínua i no podem descansar" explica Jorge de Miguel, un dels veïns que ha impulsat la recollida. "Els veïns que vivim al voltant dels jardins estem fins els nassos i el que volem és una solució" destaca. Creuen que l'única manera d'acabar amb aquests sorolls és posar una tanca al voltant del jardí perquè opinen que l'incivisme a la zona "no té una fàcil solució".

Han presentat al registre de l'Ajuntament unes dues-centes signatures demanant que es construeixi la tanca. A aquests veïns els han acompanyat representants del grup municipal de Ciutadans. "Després de tres anys hem d'actuar d'aquesta manera recollint signatures perquè és un problema d'incivisme que no es resol" afirma el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel García. També opinen que a "L'Hospitalet hi ha un problema greu d'incivisme".

Els veïns de la zona volen un tancament com el que hi ha al Parc dels Ocellets, que van posar aquesta setmana, o sense anar més lluny, a la Plaça de les Vidrieries que es troba davant d'aquests jardins i que es tanca a les nits.

Resposta municipal i actuació a la zona

Sobre aquesta qüestió, fonts municipals asseguren que des de l'1 de juny i fins avui només han rebut quatre trucades relacionades amb molèsties per sorolls, la darrera el 16 de juny. En aquest mateix lloc, l'Ajuntament ha iniciat aquesta setmana unes actuacions de millora. S'ha renovat la jardineria amb una planta arbustiva que floreix en una època de l'any i és més resistent. A més, la zona ajardinada s'ha protegit amb una tanca de fusta i, en unes setmanes, s'instal·larà una xarxa de reg per minimitzar l'ús de l'aigua. Pel que fa al mobiliari urbà, es renovaran per uns seients nous.