• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els Mossos atribueixen 22 fets delictius a un grup de falsos revisors

  • Els Mossos atribueixen 22 fets delictius a un grup de falsos revisors

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 09. 08. 2022

Els Mossos atribueixen 22 fets delictius a un grup de falsos revisors

Actuaven a diverses localitats catalanes, entre elles L'Hospitalet

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Barcelona atribueixen 22 fets delictius a un grup criminal que utilitzava el mètode dels falsos revisors i que va ser desmantellat el 13 de juny.

El passat 16 de juny el líder del grup criminal va entrar a presó mentre que l’altre membre va quedar en llibertat amb càrrecs. En aquell moment, se’ls atribuïen cinc fets delictius però la investigació posterior ha relacionat el grup amb disset operacions més, gràcies als objectes i altres indicis intervinguts.

Els detinguts seleccionaven la víctima, normalment persones d’edat avançada, i els trucaven identificant-se com la companyia del gas. Aquesta trucada es feia amb l’objectiu de comprovar que es trobaven soles per, uns minuts després, presentar-se al domicili simulant ser operaris.

Un cop al domicili, distreien les víctimes i aprofitaven per sostreure targetes de crèdit, joies i diners en efectiu. Paral•lelament, recopilaven les dades necessàries de les claus d’aquestes targetes així com de la banca en línia per sostreure diners del seu compte bancari. Si la víctima no accedia a donar aquestes dades, no dubtaven amenaçar-les i en utilitzar la violència en la seva contra.

El robatori que va originar la investigació va tenir lloc al districte de Sant Martí, a Barcelona. Posteriorment, les indagacions policials van permetre relacionar l’arrestat amb dos fets duts a terme amb el mateix modus operandi, un el mateix 13 de juny a l’Hospitalet de Llobregat i un altre comès el 13 de maig a Esplugues de Llobregat. No tan sols això, sinó que gràcies a la identificació dels autors, altres unitats d’investigació van aconseguir resoldre fets similars que restaven sense autor conegut en Sant Feliu de Llobregat, Reus i Santa Coloma de Gramanet.

Recuperació d'objectes

Les joies recuperades pels investigadors provinents d’altres fets delictius sense identificar es troben actualment en dipòsit policial a l’espera de poder ser retornades als seus propietaris.

Les persones que hagin estat víctimes d’un robatori d’aquest tipus i encara no hagin recuperat les joies, han d’enviar un correu electrònic a itpg31233@gencat.cat i els investigadors hi contactaran per mostrar-los fotografies dels objectes recuperats.

Consells de seguretat per evitar falses revisions

  • Des del mes d'octubre del 2018 les visites de comercials de llum o gas que no hagueu sol•licitat no estan permeses.
  • La companyia distribuïdora oficial avisa amb una carta del dia de la revisió.
  • Si el vostre domicili disposa de vídeo-porter o porter automàtic, no obriu sense preguntar qui és i on va.
  • Demaneu que us ensenyin l’acreditació de l’operador.
  • En cap cas no permeteu el pas al vostre domicili a persones desconegudes, especialment si no heu concertat la cita amb l’empresa.
  • La inspecció de la vostra instal•lació de gas s’ha de realitzar cada cinc anys. L’obligació de realitzar aquesta inspecció s’anuncia prèviament per escrit (enviat per l’empresa distribuïdora de gas).
  • Si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei relacionat amb el gas o la llum truqueu a la companyia o al 112.
  • No doneu ni ensenyeu cap rebut ni mostreu cap dada bancària.
  • No pagueu cap import en efectiu, el cost de la revisió es carregarà al rebut mensual.