• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Consell de Nois i Noies comença la tasca del curs 2021-2022

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 10. 2021

El plenari d'inici de curs del Consell de Nois i Noies torna a ser presencial

Enguany estarà integrat per 102 infants i joves de Primària i Secundària

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet, integrat aquest curs per 55 infants de Primària i 47 joves de Secundària -102 membres en total-, ha posat fil a l’agulla i ho ha fet al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, amb una primera trobada presencial, després del parèntesi arran de la pandèmia.

Com és habitual, els nois i noies que s’incorporen aquest curs a aquest òrgan de representació i participació, han rebut la seva acreditació i s’hi han mostrat engrescats, sobretot en temes ecològics.

Dariana Rodríguez Qucglia, alumna del centre d'estudis Jaume Balmes, ha dit que "a mi m'agrada molt ser consellera per poder representar els meus companys i companyes". La Mar Pintor Merino, del centre d'estudis Joan XXIII, ha indicat assenyalat que "a mi em fa il·lusió perquè sé que puc ajudar al medi ambient i així també ajudar a fer una ciutat millor".

També s'estrenen al Consell de Nois i Noies, la Keira Epul Nchiana, alumna de l'institut Santa Eulàlia, que ha explicat que "em crida l'atenció el projecte mediambiental i el de lleure perquè crec que son temes molt importants per a nosaltres". I el seu company d'institut, el Rubén Morales Díez, ha apuntat que "com que a L'Hospitalet hi ha molta brossa i factors contaminants, jo voldria fer amb d'altres persones un taller per evitar tot això".

Els integrants del Consell de Nois i Noies també han rebut els encàrrecs de l’Alcaldia de la ciutat. L’alumnat de Primària haurà de dinamitzar la bústia de suggeriments i propostes del Consell i també donar a conèixer els refugis climàtics que hi ha arreu de la ciutat i proposar-ne noves ubicacions "perquè en aquesta època de temperatures més elevades poguem viure a la ciutat d'una forma una mica més amable".

I pel que fa a Secundària, l’alcaldessa ha demanat que col•laborin amb la Taula del Canvi Climàtic, que facin un estudi amb propostes per ocupar el temps lliure i que promoguin el civisme. En aquesta tasca, una eina clau serà un programa de ràdio que hauran d’emetre cada mes. Núria Marín creu que "podrà ajudar a molts joves a gaudir d'un oci més sa i molt divertit".-

El Consell de Nois i Noies ja fa més de 20 anys que funciona i està format per infants, adolescents i joves d’entre 10 i 16 anys. A hores d’ara, els seus projectes estan lligats principalment, als Objectius de Desenvolupament Sostenible, promoguts per les Nacions Unides.