• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Explosió de positius als centres educatius de L’Hospitalet, però cap grup confinat al complet

  • Explosió de positius als centres educatius de L'H, però cap grup confinat al complet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 14. 01. 2022

Explosió de positius als centres educatius de L'H, però cap grup confinat al complet

Totes les escoles i instituts, menys una, reporten contagis la primera setmana de classe del 2022

Com era d’esperar la Covid està causant estralls entre la comunitat escolar. L’Hospitalet, a l’igual que la tònica general de Catalunya, està registrant una important punta de contagis en la primera setmana d’obertura d’aules després del període nadalenc. Quasi el 100% dels centres d’infantil, primària i secundària obligatòria de L’H han reportat com a mínim algun positiu i alumnes i docents confinats.  

A 13 de gener, només no registra cap contagi ni cap confinat l’escola Pau Casals, segons les dades reportades pels propis centres a través de l‘aplicació Traçacovid, l’eina del Departament d’Educació que radiografia l’impacte de la pandèmia en els centres educatius.

El centre que registra més positius en els darrers dies és el Centre d’Estudis Joan XIII a Bellvitge, amb 78 casos, seguit de l’institut Pedraforca amb 65.

Dins el portal web Traçacovid, són 123 els equipaments educatius de L’Hospitalet que reporten els seus contagis i cofinants. S’inclouen, a més de les escoles, instituts i centres privats i concertats, també llars d’infants, escoles d’adults i altres serveis educatius. Considerant els 123 equipaments, un total de 104 informen sobre positius durant aquesta setmana entre les seves comunitats, xifra que representa el 84,5% respecte el total. 

D’altra banda, el Departament de Salut ha modificat els protocols de les escoles per frenar la covid i des d’ara deixar de ser obligatori, encara que segueix sent una recomanció, fer un test d’antígen als alumnes d’una classe on hi hagi un cas positiu, sempre que no tinguin símptomes i estiguin vacunats. Amb aquest canvi es vol evitar el colapse de les farmàcies que aquests dies han registrat cues de pares amb escolars que acudien a fer-se un TAR.

Ara doncs, els estudiants que hagin estat en contacte amb un alumnes positiu a la classe, que no tinguin símptomes i que estiguin inmunitzats, poden tornar a l’aula sense fer quarantena ni test.