• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Escola Sanfeliu podria tancar les portes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 06. 2021

L'Escola Sanfeliu podria tancar les portes

La Generalitat ha tret el concert a dos grups del centre

L'escola Sanfeliu, un centre concertat amb seixanta anys d'història podria deixar de donar classes, després que la Generalitat hagi anunciat que els hi retira el concert ecnomòmic a un grup de P3 i un de primer de cara al pròxim curs. Aquest matí, les famílies i la direcció del centre s'han reunit amb representants de l'Ajuntament per abordar la situació.

L'escola concertada Sanfeliu podria tancar les portes. La Generalitat ha anunciat a la direcció del centre que els hi treuen el concert econòmic per un grup de P3 i un de primer pel proper curs. Això, segons la direcció, suposaria el final d'una escola amb seixanta anys d'història i que va ser la primera en instal.lar-se a Sanfeliu.

"Amb dos concerts menys, vam comunicar a la Generalitat que és gairebé inviable la continuïtat de l'escola" explica el director del centre, Jordi Campodarve "Ens veiem abocats a un tancament". L'actual director és fill dels fundadors de l'escola que es va obrir fa seixanta anys quan no hi havia oferta educativa al barri. "Una escola que ha fet un servei de barri, perquè és concertada, però és especial no pot tancar. És injust" denuncia el director que reivindica el caràcter familiar del centre ja que actualment hi ha avis que recullen als seus nets que també havien estudiat a l'escola.

Famílies de l'escola i el director del centre han mantingut una reunió amb representants de l'Ajuntament per abordar la situació. El tinent d'alcalde d'Educació, David Quirós dona suport a la continuitat de l'escola on estudien 180 alumnes i on hi treballen 14 professors. Un possible tancament faria pujar les ràtios a altres escoles. A Sanfeliu hi ha dos centres d'educació infantil i primària: l'escola pública Pablo Neruda i aquest centre afectat: l'escola Sanfeliu.

"Estem amb molts centres educatius per damunt de ràtios i afegir 180 alumnes, si és donés aquesta situació no és el millor escenari", explica el tinent d'alcalde d'Educació David Quirós. Hi afegeix: "Nosaltres lluitarem al costat de l'escola i reivindicarem una solució per garantir les seves places". "Ens poden enviar a Bellvitge o a qualsevol indret d'Hospitalet" es lamenta Melissa López, una mare d'alumnes del centre.  

Les famílies han començat a organitzar-se i recollen signatures per la plataforma Change.org, però també a través de fulls com aquests pels comerços del barri. En una setmana han aconseguit tres mil signatures "el barri ens ha donat suport. És com un poble i ens hem d'ajudar tots" explica Meritxell Núñez, una altre mare de dos alumnes de l'escola.

Les signatures recollides pensen lliurar-les al consistori. Ho faran el proper dimarts vint-i-nou de juny quan les famílies es concentraran a la plaça de l'Ajuntament. Des de l'equip de govern, han demanat una reunió amb la Conselleria d'Educació per tractar el tema i estan a l'espera d'una data.