• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Associació SUMEM denuncia les barreres arquitectòniques de L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 03. 12. 2021

L'Associació SUMEM denuncia les barreres arquitectòniques de L'Hospitalet

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l'Associació SUMEM, que lluita per l'accesibilitat universal, vol fer visibles les dificultats que molts ciutadans tenen per moure's per L'Hospitalet. Entre d'altres, lamenten les barreres arquitectòniques que hi ha a l'entorn de la Rambla Just Oliveras i el CAP.

Un dels punts assenyalats és l'encreuament de la Riera de la Creu i el carrer Joan Pallarès, en què la vorera davant del pas de vianants no està adaptada. Això obliga en David Chica, un veí de L'Hospitalet que va en cadira de rodes, a haver de posar-se en risc passant per la calçada.

Ben a prop, a la rambla Just Oliveras, en David explica que "la presència de desnivells fa que hagi de donar tota la volta quan, des de la plataforma central, vull creuar a uns dels laterals per accedir a algun dels comerços". Per això l’Associació SUMEM demana que es transformi en un passeig peatonal de plataforma única.

L'entitat també denuncia les barreres arquitectòniques al CAP Just Oliveras. Asseguren que les rampes d’accés són massa pronunciades, i que una persona en cadira de rodes ha de demanar ajuda per poder-la pujar.

El president de SUMEM, Albert Biscarri, lamenta les "gimcanes que les persones amb discapacitat han de fer dia a dia". Així, reivindica que "han de poder fer la seva vida amb normalitat i sense l'ajuda de tercers".

Precisament, a la cantonada del CAP les persones invidents també es troben amb dificultats d'accessibilitat. Es tracta d'un encaminament de paviment rugós que porta directament fins la rampa d'un pàrquing. "Només ens falta que hi hagi un forat al final", diu amb ironia l'Antonio Fernández, un veí amb discapacitat visual.

Per l'Associació SUMEM, la manca d'accessibilitat també es dona en alguns edificis públics, com ara la regidoria de Benestar Social. En aquest sentit, Biscarri assegura que "les portes de l'edifici haurien de ser automàtiques, i més acollint l'atenció a la dependència i la discapacitat. Com pot ser que sigui una porta fixa amb passadors i hagi de sortir el personal de seguretat a obrir les persones amb mobilitat reduïda".

Des de Sumem demanen a les administracions que compleixin la Llei d'accessibilitat, i que garanteixin els drets de les persones amb problemes de mobilitat.