• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Primera revetlla de Sant Joan sense restriccions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 06. 2022

Primera revetlla de Sant Joan sense restriccions

Francisco Antúnez, de Protecció Civil de L'Hospitalet, ens parla de quines precaucions cal prendre

Aquest dijous es celebra la Revetlla de Sant Joan, la primera sense restriccions Covid i que s’espera sigui multitudinària. Les autoritats han demanat extremar les precaucions degut a la sequera i al alt nivell de risc d’incendis. A l’espai de l’Entrevista, Francisco Antúnez de Protecció Civil de L'Hospitalet ens dóna consells per viure una revetlla segura.

Coca, fogueres i petards han estat els elememts més repe tits els darrers Sant Joan, abans de la pandèmia. Una imatge però que aquest any haurà de canviar degut a l’alt risc d’incendi en moltes poblacions. No és el cas de L’Hospitalet , tot i que des de Protecció Civil, Francisco Antúnez ens explica que “és una nit especial i complexa on sempre divulguem alguns consells relacionats amb la manipulació de pirotècnia. De fet, les actuacions que tenim en aquestes nits són petits incendis o accidents amb la manipulació de petards”.
Aquesta campanya de divulgació inclou també les xarxes socials.


Antúnez recorda que “davant qualsevol incident, s’ha de trucar el telèfon d'emergències 112 o bé prémer el botó que et posa en contacte directe amb la Guàrdia Urbana a través de l’aapp de Seguretat Ciutadana”.

Des de la Generalitat recomanen a la població per evitar incendis i gaudir de la revetlla amb seguretat:

 • Comprar petards en els llocs homologats.
 • No guardar-se els petards a les butxaques, ni encendre'ls a les mans ni tenir-los a prop de la cara i el cos.
 • Si un petard no s'encén bé, no tocar-lo fins al cap de mitja hora i remullar-lo.
 • Fer servir mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.
 • Tirar sempre petards a més de mig quilòmetre de zones forestals i sempre tan lluny com sigui possible de qualsevol element de vegetació.
 •  Llegir i seguir sempre les instruccions abans de manipular material pirotècnic. Comprovar sempre que no poden provocar incendis.
 • Ser especialment conscients dels riscos en l'ús de coets.
 • No tirar mai petards contra ningú, ni encendre'ls dins les cases ni tirar-los des de balconades i finestres.
 • Evitar també l'ús de pirotècnia en parcs o jardins i camps de conreu. Anar amb molta cura si es tiren coets, en especial en urbanitzacions, turisme rural i edificacions aïllades si hi ha vegetació a prop.
 • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.
 • Fer ús de pirotècnia "de baixa potència". Es recomana l'ús de productes de caràcter familiar, que comporten menys risc en general.
 • Supervisar l'ús de petards per part dels menors d'edat, tot i que estiguin autoritzats a utilitzar-los per la seva edat.