• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Escola Ernest Lluch tanca una etapa d'11 anys en barracots

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 06. 2022

L'Escola Ernest Lluch tanca l'etapa de barracots

L'Institut escola Maria Miret els ocuparà el proper curs

Mentre que l'Escola Ernest Lluch estrenarà nou edifici al setembre, els alumnes de l'antiga Acadèmia de Cultura es traslladaran als barracots que queden lliures al carrer Mas. 

Avui ha estat l'últim dia de classe a les escoles de la ciutat, però ni el professorat de l'Escola Ernest Lluch ni el de l'Acadèmia de Cultura podran descansar encara. I és que a ambdós centres del barri Collblanc-La Torrassa els espera un trasllat que hauran d'enllestir en pocs dies.

Per als de l'Ernest Lluch, aquest és un procés que encaren amb molta il·lusió perquè tanquen per fi una etapa en barracots provisionals que ha durat 11 anys per ocupar un nou edifici de quatre plantes ubicat al carrer Montseny.

La directora, Ana Fernández, ha explicat que aquest canvi els permetrà guanyar l'espai que havien anat perdent amb l'augment de ràtios. "Ara podrem continuar desenvolupant el nostre projecte pedagògic basat en el treball cooperatiu per projectes. Per fer-ho viable necessitem tenir grups més reduïts i fer desdoblaments, cosa que havíem deixat de fer per la manca d'espai".

Durant aquests 11 anys en barracots han après a aprofitar bé l'espai i fer-lo seu. La part positiva d'aquesta etapa que deixen enrere ha estat, segons la directora, disposar d'una escola horitzontal: "això ha permès als infants relacionar-se amb d'altres de totes les edats, ja que es trobaven a l'entrada i sortida i també pels passadissos."

Però els mòduls de l'Ernest Lluch quedaran alliberats per poc temps, el curs vinent els utilitzaran els estudiants de l'Acadèmia de Cultura que gràcies a la lluita de professors i famílies han aconseguit que el centre passi a formar part de la xarxa pública, ara amb el nom d'Institut Escola Maria Miret.

Joan Carles Languiz, cap d'Estudis de l'Acadèmia de Cultura, ha volgut deixar palès que "tot i que l'espai és important, el professorat i els alumnes treballarem el millor possible allà on sigui. Als barracots ens endurem tot el nostre material pedagògic i molta il·lusió de poder continuar".

Els barracots del carrer Mas tenen capacitat per acollir les aules de primària i secundària de l'antiga Acadèmia de Cultura, però les d'infantil aniran en un altre mòdul al carrer Goya que podrien trigar entre 4 i 5 mesos en estar enllestits. Això vol dir que hauran de començar el curs o bé en l'antic edifici o en una altra ubicació provisional.