• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Hospitalet combat les onades de calor amb sis refugis climàtics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 06. 2022

L'Hospitalet combat les onades de calor amb sis refugis climàtics

Els poliesportius del Centre i Gornal i el Centre d'Art Tecla Sala s'afegeixen als parcs de Can Buxeres, les Planes i l'Alhambra

Els refugis climàtics són una de les estratègies posades en marxa per intentar pal·liar els efectes negatius de les temperatures extremes sobre les persones. L'Ajuntament treballa per implantar una xarxa d’illes urbanes-bosc a la ciutat, amb actuacions previstes a la zona central del passeig de Bellvitge i al solar ubicat a la confluència del carrer de Vallparda amb el carrer de Torns.

Les onades de calor extrema són cada vegada més freqüents i es donen durant més temps. Els experts han constatat que l’estiu meteorològic dura ara unes cinc setmanes més que a la dècada dels anys 80 a causa del canvi climàtic. L’Hospitalet compta amb 6 espais catalogats com a refugis climàtics per pal·liar els efectes d’aquestes onades de calor.

El Poliesportiu Municipal del Centre Marcel·lí Maneja, el Poliesportiu Municipal Gornal i el Centre d’Art Tecla Sala s’afegeixen enguany a la xarxa de refugis que ja formaven els parcs de Can Buxeres, de les Planes i de l’Alhambra.
 
La xarxa de refugis climàtics és una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments per proporcionar llocs amb confort tèrmic a la ciutadania. Aquesta xarxa serveix per facilitar a la ciutadania, i en especial a la població més vulnerable a la calor extrema —gent gran, nadons, malalts crònics—, espais accessibles i segurs per recuperar-se de l’estrès tèrmic que provoquen les altes temperatures sobre el cos humà. Els hospitalencs valoren positivament aquests espais, però reclamen més zones d’ombra, més arbrat als parcs i més fonts d’aigua.
 
L’Ajuntament treballa per implantar a la ciutat una xarxa d’illes urbanes-bosc de ciutat per fer front a les onades de calor, amb actuacions previstes, entre altres indrets, a la zona central del passeig de Bellvitge i al solar ubicat a la confluència del carrer de Vallparda amb el carrer de Torns, al barri de Collblanc
 
 
Zones verdes per refugiar-se de la calor
 
Els sis espais estaran senyalitzats com a refugis climàtics. Al parc de Can Buxeres n’hi ha tres zones específiques, ubicades als extrems i la part central amb una superfície total de 25.470 m2, que tenen elevada presència d’agrupacions d’arbres com els plàtans, el xiprer, l’arbre de la vida i el pi pinyoner; i compta amb set fonts d’aigua potable.
 
Al parc de les Planes la zona de refugi és a la franja est, situada entre el carrer de Sant Rafael i el carrer del Teide, de 19.479 m2 i més arbrada, amb presència de pins, garrofers, acàcies i pollancres, i de fonts d’aigua potable. I al parc de l’Alhambra, a Santa Eulàlia, la zona ocupa tota l’àrea de 9.193 m2, que té una vegetació arbòria densa i dues fonts d’aigua potable.
 
La vegetació i les fonts dels parcs ajuden a regular la temperatura de manera natural. Mentre que els poliesportius i centres culturals proporcionen zones d’estada amb aire condicionat i seients de dilluns a diumenge.