• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Ajuntament i UPC signen un acord de col·laboració en l’àmbit del big data

  • L'Ajuntament i UPC signen un acord de col·laboració en l'àmbit del big data i la intel·ligència artificial

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 06. 2022

L'Ajuntament i UPC signen un acord de col·laboració en l'àmbit del big data i la intel·ligència artificial

Es crearà un datalab que revertirà en la millora dels serveis públics

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya Barcelona Tech (UPC), Daniel Crespo Artiaga, han signat un acord de col•laboració en l’àmbit del big data i la intel•ligència artificial, per tal de millorar la formació dels professionals i que els processos de recerca i d’explotació avançada de les dades repercuteixin en les polítiques públiques i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

La col•laboració entre ambdues institucions permetrà un doble objectiu. D’una banda, a curt termini, possibilitarà la formació dels estudiants de grau i màster en l’àmbit del big data i la intel•ligència artificial a partir del treball amb les dades reals que l’Ajuntament ja té disponibles a través del seu portal Dades Obertes.

L’Ajuntament de L’Hospitalet posarà a disposició dels grups de recerca i dels estudiants de la UPC els conjunts de dades disponibles actualment al seu portal Dades Obertes, i difondrà, en aquest mateix portal, els treballs dels grups de recerca i formació realitzats a partir de les seves dades.

D’altra banda, a mig termini, aquesta col•laboració promourà la creació d’un datalab, un laboratori conjunt que permetrà compartir, a través d’espais de compartició de dades públiques reals, informació de forma segura, ètica i confiable, respectant els drets fonamentals i garantint la protecció i privacitat de les dades personals. El datalab impulsarà projectes conjunts d’innovació i recerca, incloent la formació doctoral.

La ciutat com a laboratori de dades

La creació d’un laboratori de dades és una iniciativa pionera que vol fer de la ciutat un laboratori de dades al servei de la capacitació digital avançada dels estudiants i dels perfils professionals del futur en l’àmbit de les dades i la intel•ligència artificial.

El laboratori funcionarà com a un bessó digital de la ciutat on, a través de l’estudi i l’anàlisi de les dades, es generi coneixement que reverteixi a favor de la millora dels serveis públics i la qualitat de vida de la ciutadania. Un espai on teoria i pràctica sumin sinergies per ajudar a respondre de manera global als reptes socials i reportin coneixement per a la millora dels serveis, les polítiques públiques i la qualitat de vida de la ciutadania del municipi.

Es tracta d’una iniciativa complexa, ja que no hi ha cap referent que serveixi com a model per dissenyar un espai de proves segur, ètic i confiable d’aquestes característiques. En els pròxims mesos, Ajuntament i UPC treballaran en un model de compartició de dades que quan es desenvolupi servirà de referència per a altres administracions públiques.

El conveni signat avui per Ajuntament i UPC té una vigència a partir de la seva signatura de tres anys prorrogables per un període màxim de tres anys més.