• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Ajuntament garanteix plaça en un altre centre obert del Districte V per als menors de Naranjos

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 06. 2022

L'Ajuntament garanteix plaça en el Districte V per als menors atesos al Centre Obert Naranjos

Les famílies demanen davant el Ple que se'ls asseguri la continuïtat del servei

 Les 25 places del Centre Infantil Naranjos s'integraran a la Xarxa de Centres Oberts de L'H, segons el regidor d’Equitat i Drets Socials Jesús Husillos. Les famílies han mostrat el seu neguit davant l'anunci de tancament del centre, durant la sessió del Ple de juny. El grup de LHECP presenta una moció per demanar que els menors continuïn atesos.

El Ple en la sessió d’aquest mes de juny ha debatut una moció presentada pel grup de LHECP on es demanava que el Centre Obert Naranjos no tanqués portes el proper juliol, com està previst i que es continués prestant servei a famílies i menors vulnerables.

La proposta ha estat rebutjada però des de l’equip de govern es va voler tranquil·litzar les famílies presents a la sala informant-les que els 25 usuaris es derivaran a un altre centre obert del Districte V (Pubilla Cases-Can Serra) a on s’ubica el servei Naranjos.

El regidor Jesús Husillos ha emplaçat les famílies a una reunió la pròxima setmana per donar tots els detalls: “Farem una trobada amb el conjunt de les famílies del centre Naranjos la pròxima setmana per explicar com anirà tot plegat. Però cal destacar que aquestes places en un altre equipament estaran al mateix districte, així que no han de patir perquè les tindran molt a prop i, tindran, com a mínim, les mateixes condicions que les que tenen ara”.

La portaveu del grup LHECP, Ana González, moments abans reivindicava la tasca d’aquest centre, "l’únic centre municipal que atén infants i famílies amb aquests perfils de vulnerabilitat específics. Per això instem l’Ajuntament a mantenir en funcionament aquest centre obert i evitar el seu tancament. Cal que pugui continuar oferint un servei imprescindible, com atendre i promoure el benestar de la infància i la adolescència en situació de vulnerabilitat”.

Els motius del tancament

Segons es va explicar en el Ple, el Centre Infantil Naranjos és l'únic servei d'intervenció socioeducativa de la ciutat que es gestiona amb un contracte de serveis, el qual finalitza el juliol de 2022 i sense possibilitat de pròrroga, atès que el seu finançament ha finalitzat. Aquesta finalització no afectarà el nombre de places a la ciutat, ja que aquestes places passaran a integrar-se a la Xarxa de Centres Oberts de L'Hospitalet, va explicar Husillos.

L’equip de govern, però, informa que la Generalitat està implantant un nou model d’intervenció per atendre la infància vulnerable. En aquest sentit té previst completar el desplegament dels nous serveis d'intervenció socioeducativa (SIS) a la demarcació de Barcelona el pròxim 2023. Seguiran sent serveis socials bàsics i per tant seran gratuïts i estaran garantits per a la infància i l'adolescència, de 0 a 17 anys. A L’Hospitalet s’implantaran també a partir del 2023, diversificant les actuacions que correspongui a cada menor a tenor de les diferents casuístiques.