• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Es talen dos pins de la Plaça Espanyola durant les obres de remodelació

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 06. 2022

Es talen dos pins de la Plaça Espanyola durant les obres de remodelació

L'Ajuntament demanarà responsabilitats a qui hagi donat l'ordre sense el seu consentiment

Malgrat que el projecte de remodelació de la Plaça Espanyola contempla la conservació i sanejament de l'arbrat, ahir els veïns de Collblanc La Torrassa van alertar que els operaris havien talat dos dels pins centenaris. Des del consistori s'assegura que es demanarà responsabilitats a l'empresa que ha executat aquesta tala sense el consentiment de l'Ajuntament.

Ahir al matí els veïns i veïnes de Collblanc-La Torrassa van ser sorpresos per la tala de dos pins centenaris de la Plaça Espanyola. Aquest espai verd de la ciutat es troba en immers en un procés de remodelació des de fa unes setmanes i el projecte que es va comunicar a entitats i veïns no contemplava la tala d'arbres sinó tot el contrari, l'ampliació i sanejament de l'arbrat.

Per aquest motiu, els veïns i veïnes van organitzar-se ràpidament per aturar la tala i defensar el patrimoni natural del seu barri amb una concentració a la mateixa plaça.

A la tarda, durant el Ple municipal, el regidor d'Esquerra Republicana, Coque Garcia, va titllar de "negligència" la tala dels pins, i va lamentar que "l'Ajuntament no tingui capacitat de fer control i seguiment de les obres".

De la mateixa manera, el grup municipal de LH En Comú Podem, va demanar responsabilitats al consistori. "Volem saber quines indicacions va rebre l'empresa que fa les obres i que va donar aquestes ordres", va preguntar la regidora Laura Alzamora.

El primer tinent d'alcaldia, Francesc Belver, va respondre que "en cap cas des de l'Ajuntament es va donar aquesta ordre, tal com es va acordar amb veïns i entitats del barri per abordar les obres de la Plaça Espanyola." A més, ha especificat que "s'investigarà per saber qui ha estat el responsable i que s'actuarà d'acord la llei."

D'altra banda, el consistori ha explicat que estaven informats sobre l'estat delicat d'alguns dels arbres i que podrien patir amb l'aixecament del paviment. Per això, el que s'havia acordat amb l'empresa era només esporgar la copa i treure algunes rames per alleugerir el pes.

Els veïns i veïnes que es van manifestar en conèixer aquest fet han convocat una nova concentració el dimarts 28 de juny a les 17h davant l'anunci de la tala d'arbres que es farà al Carrer Martí i Julià a causa, també, de les obres de remodelació.