• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Àlex Arenas: “L’arribada de la setena onada ja és un fet”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 06. 2022

Àlex Arenas: "L'arribada de la setena onada ja és un fet"

El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas a l'Entrevista

Segons les dades del Departament de Salut, es detecta un repunt en els contagis de la Covid. Al Juny, Catalunya encadena tres setmanes de pujada. En la darrera, l’increment és del 15 % amb més de 2.000 casos comunicats. Parlem d’aquesta situació amb el físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, l'hospitalenc Àlex Arenas.

Els expertes expliquen que les pujades fortes de transmissió poden estar associades a pèrdues d'immunitat, possiblement per les noves variants, o a canvis en el patró d'interaccions.

Les hospitalitzacions han augmentat amb més de 200 d’ ingressats en una setmana i tornen a superar el llindar de les 1.500 persones, la meitat del pic de la sisena onada. És una situació segons Àlex Arenas que “ens preocupa perquè és el resultat d’un repunt per l’entrada d’una nova variant d’Òmicron la BA4 i la BA5”.

Arenas constata “l’arriba de la 7 onada, tot i que tenim una infradetecció de casos, ja no es monitoritzen com abans, però ja s’ha detectat un augment en l’ocupació hospitalària”. Les persones ingressades a les UCI es mantenen estables, en uns 35-40 casos.

Recordem que fa dos mesos que ja no és obligatori portar mascaretes a interior, i s'ha de continuar utilitzant al transport públic, hospitals, farmàcies i residències de gent gran. Segons l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili, “a la tardor haurem de portar de nou les mascaretes a espais tancats”.