• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Veïns i entitats de la Torrassa demanen la protecció de la casa Querol i d'altres edificis del

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 20. 01. 2022

Veïns i entitats de la Torrassa alerten que les obres a la Casa Querol podrien malmetre l'edifici

També reclamen la catalogació d'altres immobles no protegits del barri i l'actualització del PEPPA

Una trentena de persones, convocades per la plataforma Defensem el Castell de Bellvís, s'han concentrat davant la Casa Querol, un edifici que compta amb ornamentacions modernistes i que ara està en obres. Com que no està inclòs en el pla de protecció, l'entitat considera que està en perill. També demanen que es cataloguin altres cases similars del barri de la Torrassa, i que s'ampliï i s'actualizi el PEPPA.

La Casa Querol, obra dels germans d’arquitectes Puig i Gairalt, es va construir ara fa 100 anys. Els treballs que s'hi fan han comportat que s’hagi tapiat la porta i una finestra, i que s’hagi llençat paviment hidràulic als sacs de runa. Un fet, que per la Plataforma Defensem el Castell de Bellvís, podria posar en perill els elements patrimonials de la casa.

La Rosa Piñol, membre de la Plataforma Defensem el Castell de Bellvís, afirma que "és un edifici privat i no té cap mena de protecció. S’està fent una reforma però no sabem de quin tipus ja que en no estar catalogada poden fer el que vulguin”

Durant l’acte s’ha reivindicat la importància de preservar les motllures, ceràmiques, ferro forjat o esgrafiats presents en edificis del barri, elements ornamentals que decoren algunes de les primeres cases que es van construir a la Torrassa. Una arquitectura que malgrat ser modesta, asseguren que té un gran valor patrimonial i que és testimoni de la memòria col·lectiva del barri Per això, volen que es catalogui i es protegeixi.

Així, Piñol explica que aquests edificis "mostren la manera de ser de la gent dels anys 20 al barri. Volem que l'Ajuntament els tingui en compte i que, tot i que no estan catalogats, quan es demani un permís d'obres se'n faci un segiment".

De de la Plataforma també demanen que amb la participació del teixit veïnal i associatiu, s’ampliï i s’actualitzi el PEPPA, el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic.

Lamenten que no es modifica des del 2001, i que en aquests anys s’han anat perdent i degradant nombrosos edificis. A més, asseguren que el nou PEPPA ha d’incloure espais naturals i elements immaterials.