• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

José Montilla: “Catalunya no és una colònia i no te el dret a l’autodeterminació”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 21. 01. 2022

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no té el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

L’Hospitalet Espai de Debat ha celebrat en format telemàtic, la tercera ronda del cicle de converses “Refer Catalunya”. La trobada, aquesta vegada, va ser amb l’expresident de la Generalitat de Catalunya José Montilla. Va ser entrevistat per la periodista Aurora Anton amb la qual va parlar de diferents temàtiques relacionades amb Catalunya.

La Declaració Unilateral d’Independència (DUI) va ser un dels temes claus de l’entrevista entre la periodista i l’expresident. Montilla, en aquest sentit, va assegurar que el 2017 va demanar a Carles Puigdemont que avancés les eleccions abans de llançar-se a la via unilateral. L’expresident opina que, donades les circumstàncies, “políticament es va fracassar”.

El resultat del procés independentista per al també membre del Senat en aquells moments va ser una pèrdua de prestigi per Catalunya. “Catalunya no és una colònia i, per tant, no té dret a l’autodeterminació”, assegura, i creu que l’aplicació del 155 no hagués arribat amb la convocatòria d’eleccions. “Ara no tindríem la societat dividida, no s’haurien intervingut les nostres institucions i no haurien marxat totes les empreses que van marxar”.

L’expresident Montilla es reafirma en què l’anomenat procés no comença amb la sentència que es va donar a conèixer el 2019, sinó molt abans, el 2012, quan el govern d’Artur Mas deixa de col·laborar amb el Partit Popular i planteja la idea de demanar un referèndum. Ara, en temps de govern de Pere Aragonès, creu que “ Catalunya necessita un govern que governi per a tots els catalans, els independentistes i els no independentistes”.

Durant l’entrevista també es van tractar altres aspectes d’actualitat com la recent notícia de les llicències per edat del Parlament, la nova bonificació lloguer per a joves, la pobresa energètica i la salut mental. En concret, respecte a la bonificació lloguer, en la seva opinió “caldrà que hi hagi polítiques públiques d’habitatge que pensin en la gent jove i afavoreixin l’emancipació”.

Podeu consultar l’entrevista sencera, aquí.