• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Arrenca una nova edició del programa educatiu Petits Talents Científics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 01. 2022

A la recerca de Petits Talents Científics!!

El programa educatiu ofereix formació al professorat per a l'ensenyament de les ciències a l'aula

La Regidoria d'Educació impulsa per segon curs consecutiu el programa Petits Talents Científics de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Es tracta d'una iniciativa que proporciona als docents formació i recursos pedagògics per ensenyar ciència a l'aula a través de pràctiques experimentals. En aquesta edició hi han participat vuit centres educatius de la ciutat.

La iniciativa, que amplia la formació científica dels docents, s'adreça a mestres d'educació infantil i primària. A través de 20 hores de sessions en línia i presencials reconegudes pel Departament d'Educació, els docents adquireixen uns coneixements que després poden traslladar als alumnes. 

L'Elisabet Aparicio, directora de l'escola La Marina, explica que "els nens i nenes tenen moltes preguntes i primer nosaltres hem d'estar formats per poder respondre els dubtes que tenen". 

A més, el programa Petits Talents Científics proposa als docents eines i metodologies pedagògiques centrades en la investigació. I és que els experiments fomenten la implicació dels infants i afavoreixen la retenció dels coneixements apresos.

En aquest sentit, la Cristina Tudurí, mestra de l'escola Ernest Lluch, explica que "es tracta d'enfrontar-los a situacions reals d'investigació. Que no sigui només jugar, sinó que siguin conscients que estan investigant per buscar una explicació a una pregunta que ha sorgit".

Uns projectes de recerca que els alumnes treballaran a l’aula i que presentaran en el Fòrum d’Experiències, una trobada entre els centres educatius que hi han participat. A través de l'exposició oral dels treballs realitzats, el programa també fomenta les habilitats comunicatives dels infants.

Sota el tema "Investiguem la matèria", enguany el programa se centra en els canvis de la matèria i la seva estructura de partícules. En aquest curs hi participen vuit centres educatius de L'Hospitalet: la Marina, Ernest Lluch, Pompeu Fabra,Pau Vila, Màrius Torres, Joan Maragall, Pere Lliscart i Lola Anglada.

Petits Talents s’emmarca en el Pla Estratègic de Comunicació Científica de L’Hospitalet, una aposta de ciutat per apropar la ciència i la recerca al conjunt de la població.