• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Jornada per reivindicar la recuperació del Transformador de la Torrassa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 11. 2021

Jornada per reivindicar la recuperació del Transformador de la Torrassa i els elements patrimonials de l'entorn

Defensem Castell de Bellvís valora l'inici de les obres de la fortificació medieval

Veïns de Collblanc-La Torrassa i diferents associacions han participat en la jornada reivindicativa i lúdica organitzada per la plataforma Defemsem Bellvís aquest cap de setmana a favor de la preservació del patrimoni de la ciutat i en especial de l’entorn de la cornissa de la Torrassa.

A banda d’activitats divulgatives sobre el valor patrimonial de la cornisa i un debat sobre les necessitats de l’espai públic, van tenir lloc actuacions de timbals, recreacions medievals i tallers que van impregnar d’un marcat to festiu aquesta jornada reivindicativa. 

La jornada volia ser un reclam pel manteniment de la cornisa de la Torrassa i per eixigir a l'Ajuntament que s'habiliti l'accés i l'ús veïnal de l'espai del transformador. “Hem recollit més de 550 firmes i el suport de cinquanta entitats, però encara no hem rebut cap resposta de l’Ajuntament”, apunta Ramón Carbó, membre de la plataforma Defensem el Castell de Bellví.

Ampliar el Parc de la Torrassa i comptar amb més espais verds és una de les peticions de les associacions, ja que al barri, Collblanc-La Torrassa, viuen més de 50.000 habitants per quilòmetre quadrat i compten amb poques places i espais públics petits. “Les generacions que vinguin tenen dret a tenir una vida més digna quant a espais verds i zones per passejar. Si fas un volt per la Torrassa veuràs que l’únic que hi ha són places de formigó”, en paraules de Rafael Algarra.

Després d'anys de reivindicacions, la plataforma Defensem el Castell de Bellvís es congratula que la seva lluita hagi tingut resposta, un cop han començat les obres de recuperació d'aquesta fortificació, però lamenten el retard. En aquest sentit, Rafael Algarra, membre de la plataforma Defensem el Castell de Bellvísrecorda que "al 2018 vam començar a fer pressió per tal que l’Ajuntament no el deixés caure, el castell, i ara comencem a veure els fruits”, explica.

El Castell de Bellvís es recuperarà i adequarà per albergar un centre d'interpretació de l'època medieval en la ciutat i el seu voltant serà un mirador amb vistes al sud de L'Hospitalet. Un cop s'hagi fet la primera intervenció sobre el mur nord, s'espera que al mes d'abril comencin les excavacions arqueològiques i l'estudi del sòl per intentar descobrir més restes.