• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Ferran Moraga-Llop: “sinó vacunem a tot el món, la Covid no podrà passar de pandèmia a endèmia”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 01. 2022

Ferran Moraga-Llop: "Si no vacunem a tot el món, la Covid no podrà passar de pandèmia a endèmia"

El vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia a l'Entrevista

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la quarta dosi addicional de reforç per als pacients de risc més elevat com ara malalts de càncer o persones que facin diàlisi, entre altres. Sobre aquesta qüestió i d'altres parlem a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu amb el doctor Ferran Moraga-Llop, vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia.

Pel que fa a la quarta dosi i de com actua en els pacients més vulnerables, el doctor Ferran Moraga-Llop afirma que “aquests pacients no fan una bona resposta a la vacunació perquè no queden ben immunitzats i per això han de rebre dosis addicionals”.

Tot just ara la població en general està rebent ara la tercera dosi de reforç. “És difícil saber si en caldran més. Si s’hagués de posar una quarta dosis hauria de ser amb una actualització de la vacuna amb la variant actual.”. El vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia insisteix en que “el més important és la vacunació mundial. Encara hi ha països amb una cobertura vacunal inferior al 5%. Si el virus segueix circulant, és molt probable que arribin noves variants que no ens permetran passar de pandèmia a endèmia”.

Les persones contagiades per Covid poden rebre la dosi de reforç després d'un mes de la infecció. En el cas d’haver passat la Covid i sí també han rebut la pauta completa, “tenen una immunitat reforçada però s’han de seguir protegint”. Segons el doctor Moraga-LLop, “la combinació de vacunes és l’estratègia combinada, amb vacunes de diferents laboratoris perquè potencia la reacció de l’organisme”.

Finalment, i pel que fa a la vacuna que està desenvolupant l'empresa catalana Hipra podria estar disponible el segon trimestre d'aquest any. Es tracta “d’una vacuna de la que arriben dades molt optimistes perquè porta un component que fa augmentar la resposta immunitària”.