• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

En marxa els treballs de poda de l’arbrat viari

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 01. 2022

En marxa els treballs de poda de l'arbrat viari

Arribarà a més de 10.000 exemplars

Han començat els treballs del cicle anual de poda 2022 de l’arbrat viari, que arribaran a més de 10.000 exemplars ubicats a carrers, places i jardins de tots els barris de la ciutat. L’esporgada és la principal eina de construcció de les noves plantacions i de manteniment de l’arbrat adult, afavorint el seu desenvolupament dins de les restriccions pròpies de l’entorn urbà.

Durant els mesos d’hivern es fa l’anomenada poda de brocada, que consisteix en la reducció forta de la capçada dels arbres situats en espais insuficients per al seu desenvolupament, o bé d’espècies que sistemàticament han estat objecte d’aquesta esporgada i tenen una estructura feble. També, fins al mes de març, es faran en altres exemplars tasques de reducció de la capçada, amb la supressió de les branques terminals.

La resta de l’any continuaran els treballs de poda en verd, segons les espècies, per mantenir capçades, tenir cura dels arbres de fulla perenne, acompanyar el creixement natural de l’arbrat jove, controlar rebrots i eliminar les branques més baixes.

L’equip encarregat de fer l’esporgada, format per jardiners especialitzats en poda, compta per fer la seva tasca amb un camió de recollida de restes, plataformes elevadores, escales i diverses eines, com tisores i motoserres. Les restes són enviades a la planta metropolitana de compostatge de Castelldefels per fer-ne adob vegetal, i una altra part es tritura i s’utilitza als parterres de la ciutat.

Els treballs del cicle anual de poda formen part de les actuacions incloses al Pla director del verd urbà de L’Hospitalet.