• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

CGT denuncia que el nou espai de culte de l'hospital de Bellvitge és només catòlic

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 19. 01. 2022

CGT denuncia que el nou espai de culte de l'hospital de Bellvitge és només catòlic

El sindicat creu que es podria estar vulnerant la llei catalana de cultes

El sindicat CGT denuncia que el nou espai de culte i reflexió de l’hospital de Bellvitge només té en compte la religió catòlica, cosa que, segons els seu parer, posaria en qüestió el caràcter aconfessional i multicultural que hauria de respectar un equipament públic, com un centre sanitari.

De fet, el rètol d’aquest espai també inclou el terme “capella”. A l’interior, a banda d’imatges de Crist i la Verge Maria, també hi ha 15 creus, en al•lusió als 14 passos del Via Crucis i la Resurrecció.

Segons CGT, la resta de confessions i, fins i tot, la ciutadania sense cap creença religiosa es trobaria discriminada, un aspecte que, segons aquest sindicat, podria vulnerar la llei catalana de cultes.

Maribel Ramírez Gallardo, delegada de CGT a l’hospital de Bellvitge, ha recordat que la confessió religiosa de cadascú “no pot ser motiu de discriminació”. I ha afegit que “per a nosaltres que en aquest espai només estigui representada una religió és una forma de discriminació”.

CGT recorda que la funció d’aquest espai no es tan sols d’oratori, sinó que també ha de permetre que les famílies puguin afrontar el dol o prendre decisions importants, com, per exemple, la donació d’òrgans, i considera que la presència de tanta iconografia religiosa pot ser invassiva.

La CGT s’ha adreçat dues vegades a la direcció de l’hospital per demanar explicacions sobre aquesta qüestió i per saber el cost econòmic de les obres, de moment, però, sense resposta. També s’ha adreçat al Fòrum Interreligiós de l’Hospitalet i no descarta acudir a la Síndica de Greuges.