• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La reforma de la Llei d'Estrangeria donarà noves oportunitats als menors migrats estrangers

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 10. 2021

La reforma de la Llei d'Estrangeria donarà noves oportunitats als menors migrats estrangers

La cooperativa social AEMA, que treballa a L'Hospitalet amb aquest col·lectiu, valora la norma

La modificació de llei estatal d’Estrangeria que amplia fins als 23 anys els permisos perquè joves estrangers menors d’edat puguin regularitzar la seva situació ha estat ben rebuda, en termes generals, per les entitats del sector. La cooperativa social AEMA, que a la ciutat gestiona pisos per aquest perfil de jovent, considera que d’aquesta manera es podran completar sense entrebancs legals els processos d'adaptació.

A partir d’ara, el primer permís que obtindran els menors estrangers no acompanyats serà de dos anys, en comptes de només un any, com fins ara. I la renovació s’allargarà durant altres tres anys.

A més, si aquestes persones poden acreditar informes favorables i complir un seguit de requisits, com, per exemple, viure en un pis tutelat, també tindran dret a anar renovant el NIE.

La nova llei ha de solucionar el buit legal en què els menors estrangers no acompanyats es trobaven quan feien els 18 anys, ja que a partir d’aquesta edat tenien dificultats per renovar el NIE, el certificat internacional d’estrangeria. I sense aquest document es tancaven les portes per accedir a diversos serveis i prestacions socials, des de formació a pisos tutelats.

Jesús Bautista García, tècnic de la cooperativa AEMA, ha declarat que "fins ara estávem treballant sabent que arribaria el moment que no podrien renovar el NIE i que l'única alternativa real que quedava era el carrer. I des del carrer és molt difícil construir res".

La cooperativa AEMA, que gestiona dos pisos per a menors estrangers de fins a 18 anys, i altres tres pisos tutelats per a jovent de més de 18 anys, creu que així es podran completar els itineraris d’aquest jovent sense la pressió de quedar-ne al marge, en arribar a la majoria d’edat.

Jesús Bautista García ha explicat que "hi ha joves que amb 19 anys ja estan preparats i hi ha joves que amb 22 anys encara necessiten acompanyament i suport professional, així que la cosa bona de la reforma de la llei és que permet renovar els permisos fins als 23 anys".

Testimoni directe

El Zakaria va venir a Espanya sol des del Marroc i sent menor d’edat. Després de passar per diversos centres d’acollida, des de la Línia de la Concepción, a cadis, fins a Salt, a Girona, fa uns anys que viu, amb altres tres companys en un dels pisos tutelats que la cooperativa AEMA té a L'Hospitalet. Ara, amb 21 anys, vol acabar el cicle professional d'Electricitat i trobar feina.

(Podeu veure el testimoni del Zakaria al vídeo) 

La modificació de la Llei d’Estrangeria també preveu que els menors d’edat estrangers no acompanyats puguin treballar a partir dels 16 anys, en comptes dels 18 anys, com passava fins ara.

Es calcula que aquestes mesures arribin a 8.000 menors d’edat estrangers i a d’altres 7.000 d’entre 18 i 23 anys. Les entitats del sector reclamen que hi hagi prou recursos per poder aplicar-les.