• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’associació L’HOrgull denuncia la retirada de la bandera LGTBI+ de la festa major de Pubilla Cases

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 06. 2022

L'associació L'HOrgull denuncia la retirada de la bandera LGTBI+ de la festa major de Pubilla Cases

Presentaran una reclamació davant la Síndica de Greuges pel que consideren una vulneració de drets

En un comunitat, l'entitat L'HOrgull anuncia que presentaran la corresponent reclamació davant la Síndica de Greuges davant la retirada de la bandera LGTBI+ de la festa major de Pubilla Cases.  LHOrgull critica que la regidora dels districtes IV i V, Lola Ramos, “invisibilitza la lluita del col•lectiu LGTBI+” amb aquestes accions. La regidora d'Igualtat,  Laura García, ha dit que estan molt orgullosos de la bandera LGTBI que representa a l'Ajuntament.

L'HOrgull ha denunciat que el passat divendres 17 de juny la regidora dels districtes IV i V, Lola Ramos, va exigir la retirada de la bandera LGTBI+ de l’escenari de la festa major del barri de Pubilla Cases, al•legant que s’havien rebut queixes. A més, aquesta mateixa entitat també ha alertat que algunes de les activitats reivindicatives i sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere s'han obviat o amagat de la difusió realitzada de la festa major.

En declaracions a l’espai de L’Entrevista de l’Informatiu, Javier Garrigós, president de L’HOrgull, assegura que per tot plegat han “denunciat a la regidora del districte, Lola Ramos. Quan es van plantejar les activitats per a la festa major del barri, des de la comissió de festes, de la qual també formem part, es va decidir com altres anys col•locar una bandera a l’escenari i fer diferents activitats relacionades amb el col•lectiu. Divendres es va col•locar la bandera i es va fer la lectura d’un contacontes per a nens”.

Garrigós segueix explicant que unes hores més tard “la regidora em va citar per traslladar-me un seguit de queixes del contacontes per inadequats i ens demanava que retiréssim la bandera LGTBI. Diumenge, hi va haver uns monòlegs també de temàtica LGTBI i la gent present em comenta el malestar de Ramos durant les actuacions”. 

El president de L’HOrgull ha assegurat que han denunciat els fets “davant de la Síndica de Greuges i han emès un comunicat on demanen una rectificació o bé la dimissió d'aquesta regidora”.  

En aquest sentit, L’HOrgull           reconeix que el Ple de l’Ajuntament ha aprovat diferents mocions i declaracions institucionals reivindicant la lluita del col·lectiuLGTBI+, i en conseqüència considera que "les actituds de la regidora Lola Ramos van en contra del consens i els acords aprovats".

Per últim, des de l’associació agraeixen el suport d'ERC i de LHECP davant els fets i l'interès que han demostrat. Esquerra Republicana va formular una pregunta al Ple del mes de juny per conèixer els motius de la retirada de la bandera LGTBI+ i exigir un compromís ferm per la lluita dels drets LGTBI+, i des d’En Comú Podem també han anunciat que demanaran explicacions.