• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Es gradua la darrera promoció de l'Acadèmia Cultura

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 06. 2022

Es gradua la darrera promoció de l'Acadèmia Cultura

A l'acte s'ha recordat la lluita per la continuïtat del centre

Alumnat, professorat i famílies de l'Acadèmia Cultura han celebrat el darrer acte de graduació al centre, abans que el curs vinent es traslladin a l'Institut Maria Miret. Durant l'acte, han volgut reivindicar la importància de la lluita compartida.

Comença la graduació dels alumnes de quart d'ESO d'Acadèmia Cultura. Però aquesta no és una graduació més. La promoció del 2022 serà la darrera del centre educatiu que enguany tanca les portes com Acadèmia Cultura. A la seva intervenció, els alumnes han destacat la lluita d'aquests dos anys perquè el centre no tanqués, i tot, enmig d'una pandèmia.

"Va ser molt dur, ja començant amb el Covid, i això afegit al que va passar amb l'escola" explica l'Andrea Solís, estudiant que s'ha graduat a l'Acadèmia Cultura. "Estem molt orgullosos perquè vam lluitar molt i ara l'escola no es tanca" afegeix. "Va ser mol dur, pensava que no em graduaria. És tot un orgull per mi graduar-me aquí i ser la darrera promoció després de setanta anys" explica emocionat l'Hugo García, un altre dels alumnes que s'han graduat.

I si aquesta trentena d'alumnes han pogut rebre les bandes de la graduació en Acadèmia Cultura, en part, ha estat gràcies a la protesta de famílies, professorat i alumnes. Va iniciar-se fa dos anys i tot i una primera victòria inicial, l'ombra del tancament va tornar a planar per l'escola a les preinscripcions d'enguany. Aquesta darrera promoció de l'Acadèmia Cultura ha volgut agraïr a professorat i famílies per la lluita compartida.

"El dret no es dona, el dret s'aconsegueix, i això li quedarà clavat en la ment" explica Khalil Tafzi Elhadri, pare d'una dels alumnes graduats, "perquè per aconseguir alguna cosa, cal lluitar". La Ingrid López, mestra i delegada de CCOO afegeix tot el que ha costat aquesta lluita i el que suposa l'actual graduació: "Fa dos anys no ens ho haguéssim pensat el que hem aconseguit. Ha estat molt emotiu" 

El proper any el centre educatiu canvia d'espai, es dirà Institut Escola Maria Miret i ja no serà concertat, sinò un centre públic. Continuarà el professorat i els alumnes, però no hi seràn alguns professors que es jubilen, ni tampoc l'històric director, Domingo Pérez, que també es retira.

"La pena és que hem de tancar, però tenim l'esperança que continuem en un altre lloc. Jo no ho faré" explica Domingo Pérez, "però l'equip directiu que continua és molt bo" i confia que continuin el treball fet a l'Acadèmia Cultura a l'Institut-Escola Maria Miret.

Una darrera graduació que ha comptat com a padrines a l'infermera del centre, Elena Martínez, i l'alcadessa de L'Hospitalet i exalumne de l'Acadèmia Cultura, Núria Marín.