• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Parc de la Marquesa es vesteix amb els colors de l’arc de Sant Martí en la festa Pride

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 06. 2022

El Parc de la Marquesa es vesteix amb els colors de l'arc de Sant Martí

Les entitats LGTBI+ valoren la primera festa Pride L'H com a celebració reivindicativa per guanyar visibilitat a L'H

El Parc de la Marquesa es va convertir ahir, Dia de l'Orgull, per primer cop en el lloc de trobada i de festa del col·lectiu LGTBI+. El primer Pride L’Hospitalet arrencava amb activitats infantils i juvenils, un col.loqui sobre la diversitat sexual i la lectura d’un manifest que recull el clam de L'Hospitalet per equiparar drets i avançar en el reconeixement de llibertats individuals.

Laura García, regidora d’Igualtat i LTBI, ha destacat que “per primer cop fem el Pride L’H, una celebració més visible i reivindicativa a peu de carrer amb els veïns i veïnes, per així continuar lluitant pels drets del col.lectiu, per les llibertats i la igualtat d’oportunitats, i també per posar al centre el 28 de juny, dia de l'Orgull, que portem molts anys reivindicant des de l'Ajuntament".

De la seva banda, Javier Garrigós, president de L’H Orgull, ha assegurat que “cal donar visibilitat al col.lectiu i que els hospitalencs coneguin que existeixen associacions i entitats que lluiten pels drets LGTBI a la ciutat". A més ha destacat que recentment s’ha signat un conveni per tenir una oficina LGTBI a L'Hospitalet "un espai segur, inclusiu, on poder fomentar la conscienciació d’igualtat afectiva sexual i de gènere”. 

De la seva banda, Isabel Serrano, de l’Associació Feminista Bruixes, ha assenyalat que “és un orgull per a la ciutat tenir aquest tipus de celebracions que combina la part més seriosa com és la defensa dels drets del col.lectiu LGTBI, amb la part festiva de celebració i visibilització, un còctel perfecte per aconseguir un Dia de l’Orgull complet”.

Des de l’Associació L’H Orgull han assenyalat que cal continuar lluitant i defensant els drets conquerits i denunciant els discursos d’odi que es continuen produint contra el colectiu LGTBI. Javier Garrigós, ha afegit que “hi ha un retrocés per l’aparició del discurs d’odi sobretot per part dels partits d’extrema dreta. Per això s’ha de continuar lluitant contra les agressions LGTBI fòbiques. D’altra banda hem donat un pas endavant amb l’aprovació de la llei trans, però s’ha de seguir treballant”.

La Festa Pride és una de les múltiples activitats que durant tot el mes s'estan fent a la ciutat a favor del col.lectiu LGTBI+

Reaccions davant la polèmica per la retirada d'una bandera LGTBI+ a Pubilla Cases

Aquest 28 de juny a la ciutat també ha arribat envoltat de polèmica. La retirada d'una bandera LGTBI+ durant la Festa Major de Pubilla Cases ha seguit generant reaccions. Recordem que l’entitat L’HOrgull apunta a la regidora del Districte V, Lola Ramos, com la persona que va donar la instrucció per retirar-la. En conseqüència, l'entitat ha presentat una reclamació davant la Síndica de Greuges de L'Hospitalet per esclarir els fets i demanen que es depurin responsabilitats.  

En resposta a la polèmica, la regidora d'Igualtat i LGTBI, Laura García Manota, ha volgut deixar clar que "estem orgullosos de la bandera LGTBI+ que representa aquest Ajuntament, penso que el Dia de l’Orgull s’ha de centrar exclusivament en el col.lectiu i el consistori ha d'estar al costat d’ells i d'elles. La nostra resposta és molt clara: apostem pels colors de l’arc de Sant Martí de la bandera LGTBI+, i no tenim cap problema. Tot el contrari”.

Des d'ERC, han emès un comunicat on mostren "preocupació" pel que qualifiquen "maniobres per amagar i censurar la lluita LGTBI i els actes que promouen el respecte a la diversitat dins les festes majors". També diuen sentir-se "encara més preocupats pel silenci incomprensible del govern i l'alcaldessa Núria Marín". En aquest sentit, el regidor republicà Xavier Mombiela ha manifestat que "confiem que rectifiquin, perquè és inacceptable que a l'Ajuntament es tolerin aquestes actituds i comportaments clarament LGTBI-fòbics". Mobiela també lamentat que el govern de la ciutat opti per penjar a la façana de l'Ajuntament un cartell amb les activitats LGTBI+ i declini penjar la bandera LGTBI al balcó. "La bandera representa un símbol, i la seva invisibilització o menysteniment també ho és envers els drets LGTBI i la lluita que representa", diu.

La façana de l'edifici consistorial es va il·luminar ahir amb els colors de l'arc de St Martí.