• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Alterar el descans veïnal amb soroll pot comportar una sanció de 1.500 euros

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 06. 2022

Alterar el descans veïnal amb soroll pot comportar una sanció de 1.500 euros

L'Ajuntament ha iniciat una campanya en el marc de l'Aliança per la convivència

Superar els nivells de soroll permesos entre les 9 del vespre i les 8 del matí pot representar una multa de 150 a 1.500 euros. La primera fase de la campanya és de sensibilització amb agents cívics i la segona fase serà sancionadora. Durant l’any 2021 es van realitzar un total de 807 denúncies per l’incompliment de la normativa.

Amb l’arribada de l’estiu, les molèsties nocturnes s’incrementen i l’Ajuntament ha iniciat una campanya, en el marc de l’Aliança per la convivència, per garantir el descans del veïnat. En la primera fase, agents cívics estan informant els ciutadans de la normativa que prohibeix fer soroll de les 21 a les 8 hores.

Els agents cívics i els treballadors en benefici de la comunitat reparteixen díptics informatius a les zones de bars i restaurants de la ciutat on es concentra més gent a les terrasses. "Sobretot es volen evitar els sorolls a la nit, a la sortida dels bars, a les terrasses. També les festes a domicilis i l'ús d'altaveus als carrers", explica Iñaki Palmeiro, agent cívic de L’Hospitalet.

Al material de sensibilització es poden llegir algunes de les normes de comportament que s’han de seguir:
  • Entre les 21 i les 8 hores, no fer sorolls innecessaris als domicilis.
  • Moderar el volum de la música al domicili, al cotxe o a la via pública.
  • No mantenir el motor del vehicle en marxa més de dos minuts estant estacionat o aturat.
  • No fer sonar el clàxon del cotxe sense justificació.
  • Evitar utilitzar aparells sorollosos a la via pública.
  • Moderar el to de veu i evitar fer soroll al carrer, entre les 21 i les 8 hores, en especial a les terrasses dels bars o restaurants.

Multes de 150 a 1.500 euros

La segona fase serà sancionadora amb multes que van des dels 150 fins als 1.500 euros per superar els nivells de soroll permesos a la via pública i als domicilis. L’any passat es van imposar 807 denúncies. La Guàrdia Urbana intensificarà les accions sancionadores i vetllarà per l’horari de tancament i el compliment de la normativa de les terrasses i els bars. També es retiraran les terrasses de bars i restaurants sense llicència i amb més infraccions. 
 
El veïnat considera que actuacions com aquesta són necessàries sobretot a la nit. "Hem de ser tots una mica més responsables i cívics", indica Eva Ortiz, veïna de Pubilla Cases, qui destaca que els sorolls se senten molt a l'estiu perquè les finestres estan obertes. Francisco Atoche, veí de Pubilla Cases, opina que les multes són "l'única manera per conscienciar a la gent". "Penso en qui s'aixeca a les 5 del matí i té davant de casa seva a un banc gent cridant i bevent i no els deixen descansar", destaca Atoche. També assenyala que és "una vergonya" la quantitat de fem al carrer que genera l'incivisme.
 
Aquest nou pla d’acció de l’Aliança per la convivència arriba després de la campanya, que encara està activa a tota la ciutat, per plantar cara al mal ús dels patinets elèctrics i de la posada en marxa de la Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana, que dona resposta a situacions com els botellons, els sorolls nocturns o el control de les zones d’oci nocturn.
 
El pla no vol prohibir l’ús de l’espai públic, però si cercar un equilibri entre l’oci nocturn i la convivència.