• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

S’aixequen la gran majoria de restriccions a Catalunya

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 15. 10. 2021

S'aixequen la gran majoria de restriccions a Catalunya

La restauració ho rep com una notícia molt esperada i desitjada

Després de 19 mesos, aquest divendres, a Catalunya desapareixen gairebé totes les restriccions i es recupera l’aforament del 100 % a pràcticament totes les activitats socials, esportives i culturals. Es mantè la limitació del 70 % a l’oci nocturn i festivals de música, i l’ús de la mascareta en interiors. Les escoles han quedat excloses de l’aixecament de restriccions i mantenen el protocol més estricte.

Des d’aquesta matinada, s’han acabat les restriccions del màxim de 10 persones en reunions i l’horari restringit a l’hostaleria i la distància mínima entre taules, tot i que es mantenen les mascaretes.

TV de L’Hospitalet ha visitat avui el restaurant Muxía, al barri de Santa Eulàlia i el restaurant Tecla Sala, al centre, per veure com han rebut la notícia de la fi de les restriccions en aquest sector. Al Muxía preparaven les taules que tenien reservades per el migdia, avui després de mesos de restriccions, sense límit de persones i també sense l’obligació de mantenir una distancia mínima entre taules, tant dins del local com a fora. A més, recuperen l’horari habitual. Uns canvis i una normalitat esperada des de feia temps per el sector de la restauració.

Jose Antonio Martí, del restaurant Muxía, ha assegurat que “la fi de les restriccions és una notícia molt esperada per tots nosaltres, jo crec que tant per part dels empresaris com de treballadors i clients, el poder venir al local sense límit d’horari és una tranquil.litat”.

Les restriccions han estat un greu problema per aquest sector, per poder superar aquesta situació molts dels restauradors han tingut que fer una inversió extra per continuar endavant amb el seu negoci. Segons Jose Antonio Martí, “portem dos anys molts durs arran de la pandèmia, ara toca remuntar però per això hem hagut de posar més capital a l’empresa per poder superar aquesta situació que ens ha tocat viure”.

La complicada situació arran de la pandèmia ha fet que molts d’ells es plantegin fer un canvi a la seva vida, és el cas dels propietaris de La Tecla, al barri del Centre, que han decidit tancar el local i començar de nou a un altre lloc.

Josep Ros, del restaurant la Tecla, ha explicat que “no marxem perquè no estem bé en aquesta ciutat sinó perquè volem viure més tranquils, tenim ja una edat i no tenim la mateixa força per aguantar el ritme que requereix aquest tipus de negoci, per això ens hem decidit a fer un gir a la nostra vida”

A partir d’avui els restauradors poden utilitzar al màxim els seus locals sense cap tipus de restricció, mes enllà de l’ús de la mascareta quan no s’està consumint.

També es relaxa l’aforament pels esports que es practiquen a pavellons coberts, que passen a tenir un 80% del seu aforament.

Entre les restriccions que desapareixen figuren la limitació d’aforament en els equipaments culturals, a l’esport a l’aire lliure i al nombre màxim de persones en reunions.

Les escoles han quedat excloses de l’aixecament de restriccions i mantenen el protocol per la covid més estricte. Segueixen els grups bombolla i la mascareta obligatòria a partir de primària.