• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La plataforma STOP Massificació Cosme Toda presenta el seu argumentari contra el projecte

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 15. 10. 2021

La plataforma STOP Massificació Cosme Toda presenta el seu argumentari contra el projecte

En una reunió amb l'Agència de Desenvolupament Urbà de L'H

La plataforma Stop Massificació Cosme Toda s’ha reunit amb l’Agència de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de L’Hospitalet. Des de l’entitat els han fet arribar les seves inquietuds sobre aquest projecte urbanístic del barri de Sant Josep que preveu construir gairebé 900 habitatges i rehabilitar els edificis patrimonials que es conserven de l'antic complexe fabril.

Entre d’altres qüestions, la plataforma Stop Massificació Cosme Toda considera que l’alçada dels edificis prevista en el pla urbanístic és excessiva. Un fet que, segons un estudi presentat per l’entitat, impediria que els nous habitatges rebessin la quantitat de llum solar que exigeix la normativa, ja que els blocs es farien ombra els uns als altres.

Segons Dina Sancho, membre de la plataforma, "les normatives urbanístiques diuen que els edificis de nova construcció han de tenir una hora de sol directe en un dia i hora concret de l'any. Hem revistat els càculs sobre les ombres que es es fan en el projecte i no són correctes. Pensem que s'han agafat altres mesures per poder construir amb aquestes grans alçades perquè els pisos més baixos tindrien ombra".

Des de l’Ajuntament, però, asseguren que el que defineix el pla urbanístic són les alçades màximes permeses, i no necessàriament la que acabaran tenint els blocs. Així, Francesc Belver, primer tinent d'alcaldia, explica que "cada promotor presenta un projecte dins dels paràmatres màxims que marca el pla urbanístic. Després, cada projecte ha d'obtenir la seva llicència i cada vegada que es presenti una sol·licitud de llicència per edificar es comprovarà que compleixi la normativa. I si no la compleix es farà modificar el projecte".

Un altre punt de desacord són les zones verdes. Des la plataforma no veuen amb bons ulls que estiguin pavimentades. "L'Ajuntament considera que les zones de pas són zones verdes. Nosaltres volem zones verdes de veritat, amb més part de jardí, un parc infantil més gran o instal·lacions esportives", argumenta Sancho.

Per part del govern municipal, "la pavimentació d'aquests espais té a veure amb la proximitat dels edificis, ja que han d'haver encaminaments per permetre el pas de persones en termes d'accessibilitat". Tot i això, Belver explica que el recinte compta amb "espai suficient perquè hi hagi parts pavimentades i parts més toves de jardí".

D'altra banda, la plataforma veïnal també demana a l’Ajuntament que es defineixin els usos dels equipaments que s’han de construir en els tres edificis històrics del recinte, i lamenten el que consideren una "degradació del patrimoni arquitectònic".

A més, creuen que el projecte fomentarà la gentrificació del barri, ja que el preu que tindran els nous pisos "estaran per sobre de les possibilitats dels veïns de la zona", i veuen insuficient el número que es destinarà a habitatge social.

Properament, la plataforma presentarà les més de 5.000 signatures que han recollit contra el projecte. Respecte les qüestions formulades davant l'ADU, Stop Cosmetoda les presentarà a l'Ajuntament en forma d'instància.