• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Ajuntament engega una campanya de suport a la gent gran

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 14. 10. 2021

L'Ajuntament engega una campanya de suport a la gent gran

Coincidint amb la represa gradual de les activitats als casals

L'Hospitalet ha iniciat una campanya en reconeixement a la gent gran, un dels col·lectius que més ha patit els efectes de la pandèmia. Amb el lema "Us hem trobat molt a faltar. Ens alegrem de veure-us de nou omplint de vida la ciutat", la iniciativa de l'Ajuntament vol dignificar les persones grans i fomentar la seva participació ciutadana   A L'Hospitalet, prop de 54.000 persones, el 20% de la població, té més de 65 anys.

La campanya s'ha fet coincidir amb la reobertura dels deu casals municipals de gent gran després d'un any i mig tancats. Una represa molt esperada pels usuaris, tot i que s'han hagut d'adaptar a les limitacions d'aforament i d'activitats.

L'activitat als casals arrenca gradualment

L'oferta d'activitats ha tornat als casals de gent gran però subjecta a les restriccions d'aforament del 70%. Malgrat que la Generalitat ha anunciat l'ampliació de l'aforament al 100% a partir del 15 d'octubre, la mesura ja ha condicionat la planificació dels propers mesos.

Al Casal de Ca n'Arús, la limitació ha obligat a fer un esforç per reajustar els torns i horaris de les classes i temen que alguns usuaris en quedin al marge. Robero Voces, president de la junta, explica que "la reobertura s'ha fet amb moltes limitacions i aquest mes veig molt difícil que puguem fer activitats. Ara estem fent la preinscripció, parlant amb els monitors, i si veiem que no hi pot participar tothom haurem de fer un sorteig".

Més enllà de les places que es poden oferir, la distància de seguretat també provoca algunes incomoditats. “Com que les taules de joc fan 80cm, estem obligats a juntar quatre taules. Però això no és còmode per jugar perquè les fitxes queden massa lluny i als usuaris no els agrada”, lamenta Voces.

On sí que han pogut començar els tallers és al nou Casal de Bellvitge. Això sí, sempre que no impliquin contacte, com és el cas del ball en línia, el taichí o la coral. Les restriccions, però, no permetran celebrar la seva activitat estrella: el tradicional ball dels diumenges.

De fet, el secretari de la junta del casal, Fernando de Haro, explica que "abans la gent sabia que cada diumenge després de dinar t’arreglaves i anaves al ball del casal. Jo crec que això és el que es trobarà més a faltar”.

Tot i l'arrencada gradual de les activitats als casals, els usuaris agraeixen recuperar aquests espais de trobada després d'un any i mig tancats.

"Ha esta una etapada complicada perquè abans et relacionaves i parlaves amb els altres. A la nostra edat hem de fer coses", assegura la Maria Dolors Ortiz, usuària del Casal de Ca n'Arús. Un testimoni similar al de la Maruja Clausín, vocal de la coral del Casal de Bellvitge, que recorda com durant la pandèmia "passava les tardes a casa sense moure'm veient la televisió".

Per ara, tampoc s'oferirà servei d'informació social així com de bar, perruqueria i podologia als casals. I és que les concessions municipals han caducat durant la pandèmia i ara cal tornar a treure-les a concurs.