• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Homenatge i ofrena floral a Lluís Companys en l’aniversari del seu afusellament

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 15. 10. 2021

Homenatge i ofrena floral a Lluís Companys en l'aniversari del seu afusellament

Fa 81 anys que va ser assassinat pel règim franquista

La plaça Lluís Companys ha acollit la tradicional ofrena floral en homenatge al que va ser President de la Generalitat durant la Segona República. Per recordar-lo, s’ha celebrat una ofrena institucional i Esquerra Republicana, partit on va militar, li ha fet el seu particular homenatge.

L’acte institucional ha comptat amb la participació de diverses entitats a més de la dels representants dels partits polítics municipals del PSC, ERC i L’Hospitalet En Comú Podem. Ciutadans i el PP no hi han assistit i tampoc ho han fet els sindicats de la ciutat.

Davant de prop d'una quarantena de persones s’ha retut homenatge a qui va ser president de la Generalitat durant la II República Espanyola. El tinent d’alcalde de Convivència i Seguretat, Pepe Castro, ha dit que “fem un acte de reconeixement a la II República i al president Companys, a la feina que es va fer per les llibertats”.

Per la seva banda, la portaveu municipal de L’H En Comú Podem, Ana González, ha recordat que “estem en un moment on toca decidir entre monarquia i República. Necessitem recuperar aquells valors i s’ha d’obrir un procés constitucional per decidir qui ha de ser el nostre cap d’Estat”.

Després de l’ofrena floral que ha recordat l’afusellament del president Companys el 15 d’octubre de 1940 per part de la dictadura franquista, ha sonat el cant dels Segadors per posar punt final a l’acte.

Homenatge d’ERC a Lluís Companys

Esquerra Republicana ha celebrat el seu particular homenatge a Companys, l’únic president escollit democràticament a Europa que ha estat afusellat. Ha hagut un parlament lloant la figura del president Companys i militants i persones afins de la formació independentista han fet la seva ofrena floral particular. Un cop acabat l’acte d’ERC ha tornat a sonar els Segadors.

Antoni García Acero, portaveu municipal d’ERC ha recordat com “l’Estat espanyol no ha demanant perdó per la mort de Companys i continuem perquè encara hi ha persones inhabilitades i a l’exili per defensar la República Catalana”.