• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Gran Recapte necessita 10.000 voluntaris

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 10. 2021

El Gran Recapte necessita 10.000 voluntaris

El Banc d'Aliments demana donacions per atendre a 267.000 persones vulnerables mensualment

La 13a edició del Gran Recapte d'Aliments es durà terme entre el 19 i el 27 de novembre i les donacions seran monetàries. Els voluntaris acudiran als establiments per animar a contribuir a qui pagui la seva compra. Des del Banc d'Aliments fan una crida al petit comerç a sumar-s'hi a través d'una APP que permet fer donacions de manera senzilla.

Un any més, el Banc d’Aliments fa una crida a la solidaritat. L’entitat necessita 10.000 voluntaris pel Gran Recapte que se celebrarà del 19 al 27 de novembre a tot Catalunya. La campanya tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments. L’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre aprovisionar més de 5 milions de quilos d’aliments, tant bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre).
 

A més de fer front a la pobresa crònica, el Banc d’Aliments constata un augment del 30% en la demanda d’aliments a causa de la crisi social desencadenada per la pandèmia. Atenen actualment a unes 267.000 persones mensualment a través dels bancs d'aliments de les quatre províncies de Catalunya.

"Estem parlant de persones que els ha sobrevingut la pobresa. Persones a les quals les ha fallat el negoci, la possibilitat de tenir ingressos com a autònoms. També de gent jove formada inserides al món laboral que amb la precarietat laboral s'han quedat penjats", ha explicat Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc d'Aliments de Barcelona. "La tassa de pobresa a Catalunya és del 26,3%", ha afegit Roser Brutau, presidenta de la Federació Bancs Aliments.

Campanya digital i de proximitat

Donat l'èxit del Gran Recapte de l'any passat, aquest any repetiran el format que a més permet mantenir la regularitat d’entrega de productes bàsics durant tot l’any i estalviar en logística. S'anima a tothom a realitzar aportacions a través del web www.bancdelsaliments.org o de Bizum al número 33596
 

 
Aquest any el Gran Recapte arriba al comerç de proximitat a través d’una APP que permet fer donacions de forma molt senzilla, en només 3 clics, a través del dispositiu mòbil de la botiga. Totes les donacions realitzades es transformaran en aliments que seran gestionats i lliurats a una entitat propera.
 
Tots els diners seran destinats a garantir una alimentació saludable perquè  com diu el lema d'aquest any "ningú està preparat per a la pobresa, però junts podem fer-hi front". "Tenim el deure com a societat de millorar aquest entorn que tenim", ha assenyalat Roser Brutau.