• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

S’impulsa la Declaració Mundial per la Recerca en Càncer

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 09. 2021

S'impulsa la Declaració Mundial per la Recerca en Càncer

Entitats, institucions i líders de diferents àmbits s'hi han implicat

Implicació activa de la ciutadania, institucions i entitats en la lluita contra el càncer. Per posar fre a l’avenç d’aquesta malaltia s’ha impulsat la Declaració Mundial per la Recerca en Càncer al voltant del Dia Mundial el 24 de setembre. Es vol reduir el nombre de persones que patiran aquesta malaltia en els propers deu anys.

Cada cop hi ha més casos de càncer al món. Una malaltia amb un augment exponencial a tot el món i on s’espera que es converteixi en la principal causa de mort amb un augment de 21,6 milions de casos nous per any previst en el 2030.

La recerca és allò més important en la lluita contra el càncer i és la feina col•laborativa d’investigadors de diferents àrees on es treballa per un objectiu comú: tenir-ne cura de la majoria. Per tot plegat es fa una crida a les institucions, entitats i a líders de diferents àmbits per sumar esforços en l’avenç de la recerca.

L’objectiu és reduir el nombre de persones que desenvoluparan un càncer i millorar les taxes de supervivència i la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia tant letal no fa pas massa i que ara té possibilitats de cura en un percentatge elevat en determinats tipus de tumors.

A l'Espai de l'Entrevista de TV de L'Hospitalet, el Dr. Ricard Mesia, director de Recerca de l'ICO ha explicat que "fem recerca en tots els àmbits i incidim en la prevenció i la detecció precoç dels tumors i liderem aquest camp per detectar càncers que tenen moltes més possibilitats de cura. S'estudia el problema, fem els assajos al laboratori i abordem les solucions aplicades a la clínica".

El Dr. Mesia ha destacat les accions que "fem per millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer amb suport psicològic i nutricional i estem en programes d'investigació d'aquest tipus per abordar integralment als malalts. Hem de tenir clar que només guanyarem al càncer des de la recerca. Si invertim força en l'estudi avançarem molts anys i obtindrem la cura molt abans".

Una de les dianes a seguir és la immunoteràpia que ha permès la curació de moltes persones que sense aquest tractament haguessin perdut la vida. Ricard Mesia ha destacat "la recerca en teràpia cel·lular que tenim en marxa i també trasplantament del moll d'os i de teràpies que han funcionat en un principi i ara ja no fan efecte. Molts camps d'acció per un objectiu de tenir cura del major nombre de pacients amb càncer".