• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Lliuren més de 4.000 signatures contra el tancament de la biblioteca Santa Eulàlia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 22. 09. 2021

Lliuren més de 4.000 signatures contra el tancament de la biblioteca Santa Eulàlia

L'AVV Som Santa Eulàlia confia que l'equip de govern reobri l'equipament

Un grup de veïns s'ha concentrat a la regidoria del districte Santa Eulàlia-Granvia Sud, just en el moment que representants de l'Associació Veïns i Veïnes Som Santa Eulàlia ha lliurat les més de quatre mil signatures demanant la reobertura de la biblioteca del carrer Pareto. Es va tancar amb l'arribada de la pandèmia i ja no ha tornat a obrir. Fa uns mesos, l'Ajuntament va anunciar el tancament definitiu.

Més de quatre mil signatures han recollit per demanar la reobertura de la biblioteca de Santa Eulàlia i que han lliurat a la regidoria del districte. L'Associació de Veïns i Veïnes Som Santa Eulàlia va impulsar la campanya poc després d'assabentar-se del tancament de la biblioteca del carrer Pareto el març del 2021. En aquest temps han recollit signatures a través de comerços del barri, escoles i també mitjançant una plataforma digital, sempre amb l'objectiu que l'Ajuntament doni marxa enrere pel que fa al tancament de la biblioteca.

"No deixarem de sol.licitar la reobertura de la biblioteca, i per tant, si hem de fer alguna acció més, la farem" explica el president de l'Associació de Veïns i Veïnes Som Santa Eulàlia, Cristóbal Ortega. "Confiem que no hagim de fer res d'això perquè la regidoria i l'ajuntament són coneixedors de la necessitat d'una biblioteca al barri" afirma Ortega.

L'equip de govern va justificar el tancament de la biblioteca perquè l'equipament incomplia les normes de seguretat i accessibilitat, i segons fonts municipals, el propietari es va negar a assumir el cost de les obres per adaptar l'equipament. Cada mes, l'ajuntament pagava més de set mil euros de lloguer. En aquest sentit, des de l'entitat veïnal Som Santa Eulàlia, no entenen com ara l'edifici de l'antiga biblioteca es lloga en un portal web per un preu que és gairebé la meitat del que pagava el consistori.

"Ens vam quedar molt perplexos al saber que s'estaven pagant 3.400 euros de més cada mes sobre el preu del mercat" diu Cristóbal Ortega. "En només vint anys, amb el sobrecost, són més de vuit-cents mil euros" calcula el president de l'AVV Som Santa Eulàlia, "import més que suficient per comprar, adaptar, construir o el que calgui, una nova biblioteca".

Recorden que l'any 2019 la biblioteca Santa Eulàlia va rebre seixanta-tres mil visites i comptava amb més d'onze mil socis, unes xifres, que diuen, justifiquen la necessitat de l'equipament al barri. Consideren que l'alternativa que va anunciar l'equip de govern: el bibliomercat, o punt de lectura al Mercat de Santa Eulàlia no pot substituir la tasca que feia la biblioteca. A més, critiquen que encara no s'hagi inaugurat, quan el curs escolar ja ha començat.