• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Salamandra segueix sense poder obrir

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 09. 2021

La Salamandra segueix sense poder obrir

El Govern ha autoritzat la reobertura de l'oci nocturn només a l'exterior

La sala Salamandra va tancar al març de 2020 i no ha pogut tornar a obrir. Només ha pogut celebrar concerts de petit format en 3 ocasions quan la Generalitat ho ha permès i amb un aforament de 100 persones assegudes. Ara el Governpermet la reobertura de l’oci nocturn, però en espais exteriors, amb mascareta, sense ball i fins a les tres de la matinada. Els espais interiors, com la Salamandra, hauran d’esperar a l’octubre.

La Salamandra encara roman tancada perquè les noves mesures del Govern respecte a l’oci nocturn mantenen les limitacions als locals interiors. A l’estiu, la darrera vegada que el Govern va autoritzar l’obertura de l’oci nocturn, la sala va emetre un comunicat dient que no obriria.

La reducció dràstica del seu aforament, de 800 a 100 persones, i els horaris no s’ajustaven a la seva activitat habitual. “En cap moment vam veure clar canviar l’essència del que realment som perquè ens estàvem convertint en un bar de taules i cadires amb un horari que no era ni competitiu ni atractiu”, assegura David la Fuente, director de la sala Salamandra. A més, afegeix que era una situació que no es podia assumir i que les normes establertes no eren aplicables.

Des de la Salamandra consideren que es troben en una situació d’injustícia vers a la resta de sectors que si han pogut obrir. “Hem esperat que la situació sanitària millorés, que tothom es vacunés. Tothom qui s’ha volgut vacunar ho ha fet i no entenem ara per què no podem obrir”. Lafuente també es queixa que se’ls acusa de ser un focus de contagi i fa una comparativa amb Europa, que té l’oci nocturn obert i no ha registrat pitjors dades de mortalitat.

En aquest sentit, el Govern ha obert un front perquè al mes d’octubre puguin obrir els espais interiors amb la possibilitat de fer servir el certificat COVID. Es tracta d’una mesura que David Lafuente valora molt positivament i creu que podria ser una gran solució. Tot i això, incideix en el fet que volen obrir fent concerts i amb un mínim de públic on la gent estigui a peu dret lluny de ser un bar amb taules i cadires. “Hem de fer les coses bé, entendre el que som i fer-ho de la manera més segura”, insisteix, i afegeix que és necessària una sortida que sigui raonable i assumible econòmicament.

Des del seu tancament han tingut moltes pèrdues i han d’assumir despeses estructurals de milers d’euros mensuals mentre gran part del seu personal segueix en ERTO. A més, l’agenda de concerts se segueix omplint a l’espera de saber la data definitiva d’obertura.