• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Formació Professional inicia un curs marcat per l'augment de la demanda

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 09. 2021

La Formació Professional inicia un curs marcat per l'augment de la demanda

L'alcadessa, Núria Marín, visita les instal·lacions de l'Institut Provençana

La Formació Professional ha iniciat aquests dies el nou curs 2021/2022. L’Institut Provençana, un dels referents de la ciutat en aquest tipus d’ensenyament, ha estrenat l’any amb una alta demanda de la majoria dels seus estudis.

De fet, com a altres llocs de Catalunya, la demanda ha superat l’oferta i molts alumnes s’han quedat sense plaça. El director del centre, Ramón Murillo, explicava com havia viscut l’Institut el “boom” de sol·licituds: “Hi ha hagut una allau de peticions, ha estat un any anormal. Hem tingut fins a tres fases per intentar recollir totes les sol·licituds de plaça”.

“Nosaltres treballem pel món laboral, amb sortida professional i això fa que siguin uns estudis molt atractius. Crec que ara estem recollint els fruits de la feina feta fins ara”, comenta el director per intentar explicar l’augment de demanda.

De fet, parlar amb els alumnes ja mostra una idea del canvi de tendència. Molts, un cop superada l’educació obligatòria, tenien clar que volien fer un cicle formatiu: “A mi m’agradava molt la química i com no volia fer Batxillerat vaig decidir venir aquí”, comenta la Paula Miranda, alumna del CFGM Operacions de laboratori. El seu company de classe, Gustavo Cruz, afegeix que “el cicle està més centrat en la professió que vull fer”.

Altres alumnes, com Luis David Aguilar, expliquen que davant l’horitzó d’agafar una via o una altra, es van “Podia fer Batxillerat tecnològic o el cicle de sistemes microinformàtics i com el tema m’atreia molt, em vaig decantar per fer això”.

Visita institucional al centre

Amb motiu de l’inici de curs, l'alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el tinent d'alcaldia d'Educació, Cultura i Innovació Social, David Quirós; i la regidora adjunta d'Educació, Iman Aisa, han visitat l'Institut Provençana.

Durant la visita, la manca de places ha estat un dels principals temes d’anàlisi. En aquest sentit, David Quirós, lamentava “la manca de previsió” i que uns 1.300 joves de la ciutat es quedessin sense plaça. El tinent d’alcaldia d’Educació ha afegit que es necessita “ampliar l'oferta i places en famílies professionals de sanitat, educació física, restauració, imatge i so... Hem de vetllar perquè totes les zones educatives tinguin oferta d'FP".