• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Arrenca la Nit Europea de la Recerca a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 09. 2021

Els volcans, a la Nit Europea de la Recerca a L'H

Amb la xerrada sobre l'origen, l'estudi i el pronòstic d'aquest fenomen

Per segon any, L'Hospitalet és una de les ciutats amfitriones de la Nit Europea de la Recerca, unes jornades de divulgació científica i tecnològica que s'allargaran fins dijous a l'Auditori Barradas. El tret de sortida s'ha donat amb una conferència sobre els volcans, un fenomen geològic que l'erupció a l'illa de la Palma i de l'Etna han posat en primera plana.

La primera de les microconferències que s’oferiran aquesta setmana, ha repassat com es formen els volcans i quins són els coneixements i la tecnologia que tenim a l’abast per predir-los i evitar els seus efectes.

La xerrada ha anat a càrrec de Darío Pedrazzi, investigador de l'Institut de Geociències de Barcelona, que ha explicat que "tècniques com el monitoreig dels terràtremols, la deformació del terreny o geofísica ens permeten prevenir les conseqüències dels volcans. Si fem un bon estudi a priori dels dipòsits magmàtics i del seu abast i, a més, coneixem quin ha estat el comportament d'un volcà en el passat, sabrem on no construir habitatges".

Però, tot i els danys que aquests dies són ben visibles a la Palma, els volcans no porten únicament destrucció. I és que no només han fet possible la vida a la Terra, sinó que són una font de recursos que podem aprofitar.

En aquest sentit, Pedrazzi assegura que "és evident que els volcans ens porten beneficis, com la fertilitat dels sòls volcànics, l'energia geotèrmica o els recursos minerals".

Aquesta és la segona vegada que L’Hospitalet participa en la Nit Europea de la Recerca, un projecte de divulgació científica que se celebra en més de 300 ciutats del continent. L’objectiu és apropar la ciència, la investigació i la tecnologia al conjunt de la ciutadania.

La programació de la Nit Europea de la Recerca continuarà a L’Hospitalet fins aquest dijous amb diversos tallers i xerrades. Les activitats són gratuïtes però cal inscriure-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a pessicsdeciencia@gmail.com o trucant al 93 403 20 99 (de 16h a 21h).