• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

  • Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 08. 2022

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

El programa de divulgació científica de la ciutat ha programat conferències sobre la demanda energètica, la contaminació i les energies renovables centrades en el context al territori i amb ponents de primer nivell. Pessics de Ciència també celebrarà la Nit Europea de la Recerca, el 28 de setembre, amb xerrades per tal d’apropar la innovació científica a la ciutadania d’una forma planera i divertida.

Pessics de Ciència continuarà amb la seva tasca de divulgació científica de proximitat a partir del setembre amb una programació de conferències centrades en els reptes que suposen la crisi climàtica i energètica. Els actes es duran a terme a diferents equipaments culturals de la ciutat i compten amb la participació de ponents de primer nivell en diferents àmbits científics.

La conferència inaugural serà 'Meteorologia a Catalunya i canvi climàtic', a càrrec de Sarai Sarroca Cervelló, directora del METEOCAT (Servei Meteorològic de Catalunya). L'acte tindrà lloc el 15 de setembre, a les 18 h, a la Biblioteca Tecla Sala i tindrà amb l'arqueòleg i naturista Jordi Serrallonga com a presentador. 

El dimecres 21 de setembre, a les 18 h, el Centre Cultural Sant Josep acollirà l'acte 'Els nous materials, claus en la transició energètica', a càrrec del doctor en químiques i enginyer superior de materials Jordi Díaz-Marcos. L'endemà, també a les 18 h, tindrà lloc en aquest mateix espai 'L'aire que respirem', una ponència de l' IDAEA-CSIC (Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua).
 
Del 27 de setembre al 17 d'octubre, Pessics de Ciència ofereix l'exposició 'Gara i l'energia que ens envolta 3.0' al Centre Cultural Sant Josep. Una mostra interactiva sobre la transició energètica que presenta l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya.
 
Activitats també per a infants

El diumenge 4 de setembre, d'11 a 14 h, els més petits podran gaudir del Campament d'Animàlia al parc de Bellvitge, una activitat que forma part de la festa major del barri. El 17 de setembre, a les 12 h, organitzen 'L'aigua, quin tresor', un taller adreçat a infants d'entre 3 i 8 anys a la Biblioteca Tecla Sala. 
 
Celebració de la Nit Europea de la Recerca
 
Un any més, Pessics de Ciència s'adhereix a la Nit Europea de la Recerca per apropar la tasca dels científics i científiques a la ciutadania. La jornada comptarà amb xerrades d'uns 20 minuts de durada de les 18 a les 19.30 h al Centre Cultural Sant Josep: 
 
- 'Els xips: sovint invisibles, pràcticament indispensables', A càrrec de Lluís Fonseca Chácharo, Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC).
 
- 'La domesticació de la cabra: entre la història y genètica', amb Elena Petretto, del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG-UAB)
 
- 'Deixebles del Dr. Frankenstein', a càrrec de Javier Fernández.
 
-'El naixement de l'Univers', amb Emili Elizalde, membre de l'Institut d'Estudis Catalans (Facultat de Química de la Universitat de Barcelona).
 
De les 19.30 a les 2030 h, hi haurà un el taller 'Interceptem la leucèmia: passem a l’atac!', conduït per Martí Badal, de l'Institut contra la Leucèmia Josep Carreras.
 
El 5 d'octubre hi haurà una taula rodona sobre consum energètic i propostes de futur a l'Auditori Barradas amb la participació de diversos ponents. Podeu consultar totes les activitats programades per Pessics de Ciència al seu web.