• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Una cinquantena de nines de totes les èpoques al Centre Cultural La Bòbila

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 02. 12. 2021

Una cinquantena de nines de totes les èpoques al Centre Cultural La Bòbila

Una exposició d'Àngels Coll que es podrà visitar fins al 23 de desembre

Tota una col·lecció de Nancys i Barbies ha arribat al Centre Cultural La Bòbila. Es tracta d’una exposició de la mà d’Àngels Coll en la qual es poden trobar nines de totes les èpoques. Es podrà visitar fins al pròxim 23 de desembre.

Fins fa un parell d’anys, l’Àngels Coll, aficionada a les nines d’època i comissaria d’aquesta exposició, no tenia cap nina. Però un dia va entrar a una botiga d’antiguitats i en va trobar una amb la que jugava a la infantesa. Des de llavors, les col·lecciona i el seu passatemps preferit és arreglar-les i vestir-les.

“Vaig veure una nina de la meva època i aleshores vaig recordar tantes coses. Em va fer il·lusió”. Així és com relata Coll la seva troballa fa prop de tres anys. Explica també que aquell mateix dia, a la botiga, hi havia una Nancy molt espatllada i “vaig pensar, si la compro, la banyo i li rento el cabell, alguna cosa sortirà”. Dos anys més tard i una pandèmia entremig, ha pogut exposar una cinquantena de nines que ja formen part de la seva col·lecció.

Aquesta exposició fa homenatge a una cançó infantil i rep el nom de “Tengo una muñeca vestida de azul”. Recull nines de totes les èpoques, sobretot Nancys, però també s’hi poden trobar peces de roba fetes exclusivament per a nines. Algunes, les ha fet la mateixa Àngels Coll.

“M’agrada molt quan m’arriba la nina bastant feta pols i deixar-la ben neta, I també mirar per internet i buscar com fer de ganxet una jaqueta”, explica, i afegeix que ho fa servir per evadir-se del món.

Tot aquest recull de nines des dels anys 60, quan van començar a aparèixer les primeres nines, fins a l’actualitat que se’n fan reedicions, estarà exposat al Centre Cultural La Bòbila fins al 23 de desembre.