• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Associació d'Estudiants i JIS organitzen un taller per desfer mites sobre la SIDA

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 02. 12. 2021

L'Associació d'Estudiants i el JIS organitzen un taller per desfer mites sobre la SIDA

El jovent que hi ha participat creu que encara cal incidir en la informació i la sensibilització

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA, una vintena de joves han intercanviat informació, punts de vista, testimonis i experiències sobre la SIDA, en un acte organitzat a l’Espai Jove de Ca n’Arús per l’Associació d’Estudiants i l’Associació JIS, Joves per la Igualtat i la Solidaritat.

Amb preguntes i jocs i dinàmiques de grup, dues tècniques del JIS han dinamitzat un taller, l’objectiu del qual era desmuntar mites i percepcions errònies sobre la SIDA i les seves vies de contagi i, en general, sobre el conjunt de les malalties de transmissió sexual.

Una percepció general del taller ha estat que, si bé l’educació sexual ja és una activitat consolidada en l’activitat habitual dels centres educatius, encara cal desfer alguns mites entre el jovent.La Fátima explicava que “al meu entorn encara hi ha gent que pensa que sense el preservatiu hi ha més plaer”. 

De la seva banda, Marta Ripoll, tècnica del JIS, afirma que durant el taller "intentem transmetre la idea d'una sexualigtat positiva i fomentar el benestar".

En el taller es va posar l’accent en la necessitat de fer servir el preservatiu com a eina essencial per evitar contagis i malalties de transmissió sexual i es va recordar que no hi ha grups ni persones de risc, sinó conductes de risc, sigui quina sigui l’orientació sexual i afectiva de cada persona.

També es va reivindicar que l’opció afectiva de cadascú no suposi estigma, discriminació o violència.

Des de la seva creació, fa més de 25 anys, l’associació Jover per la Igualtat i la Solidaritat ha tingut la sensibilització vers la SIDA com una de les seves línies d’actuació principal. En aquest àmbit, organitza tota mena d’accions i xerrades a centres educatius de la ciutat, a través del programa Maleta Pedagògica.