• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Museu acosta les escoles a la Vila vella de LH

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 02. 12. 2021

El Museu acosta les escoles a la Vila Vella de LH

Organitza visites comentades al nucli històric de la ciutat

En el marc del programa d’activitats adreçades als centres educatius, el Museu de l’Hospitalet organitza visites a la Vila Vella, el nucli històric de la ciutat, a l’eix del carrer Xipreret. Son visites guiades i comentades, en el decurs de les quals, la canalla coneix de forma lúdica l'evolució històrica de la ciutat.

Hem acompnayat una vintena de nenes i nens de 4t de Primària de l’escola Frederic Mistral, de Santa Eulàlia, que s'han assabentat, per exemple, de perquè l’edifici històric del Museu es diu Casa Espanya i aspectes i dades relacionats amb l’evolució històrica de la ciutat, gràcies a l’exposició permanent.

Mari Carmen Domíngez, tècnica del Museu, ha indicat que "tenim mol present que des de ben petits han de conèixer la història i el patrimoni de la seva ciutat. I és un dia especial, que surten al carrer i venen al Museu".

Una vegada al carrer, rebran informació del carrer Xipreret i el seu empedrat i dels famosos corralons, un element arquitectònic ben característic i de gran valor històric d’aquesta zona de l’Hospitalet, tot plegat amb l’objectiu de conèixer més bé la ciutat i fomentar el sentit cívic de pertinença.

Franc Jaume Martín, educador del Museu, ha indicat que "volem que es diverteixin, que s'ho passin bé, així que mirem de compaginar la part més educativa i acadèmica, amb tot d'anècdotes, sempre mirant de tenir en compte els seus interessos".

L'Érica, alumna de 4t de Primària de l'escola Frederic Mistral, explicava que "no sabia que aquí hi havia la casa més antiga de L'Hospitalet", mentre que la Júlia afegia que la visita "m'ha semblat interessant perquè no sabia que al Museu hi ha coses tan antigues".

El Museu facilita material didàctic perquè canalla i professorat puguin fer feina abans i després de la visita.

En aquest sentit, la Sara Palomino, mestra de l'escola Frederic Mistral, "abans de venir havíem après que aquí hi ha carrers molt antics, amb tot de casetes i una configuració molt particular. I a la tornada, comentarem com ha anat la visita, que serà com recapitolar tota aquesta informació".

El recorregut per la Vila Vella inclou els safarejos, on s’explicarà no tan sols la seva funció higiènica, sinó també social. L’edifici més antic de la ciutat, la Talaia, que quan l’Hospitalet tenia sortida al mar, servia per albirar vaixells pirata, i l’església on hi havia l’hospital que dóna nom a la ciutat.

Les visites comentades del Museu a la Vila Vella estan incloses a la guia Intro, de recursos educatius.