• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Crida a la població d’entre 65 a 69 anys a demanar cita per a la tercera dosi

  • Crida a la població d'entre 65 i 69 anys a demanar cita per a la tercera dosi

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 02. 12. 2021

Crida a la població d'entre 65 i 69 anys a demanar cita per a la tercera dosi

A L'H és reobre com a centre de vacunació massiva l'antic casal Ermita a Bellvitge

La franja de població d’entre 65 i 69 anys està cridada a vacunar-se contra la Covid-19, amb la tercera dosi de reforç i ja poden demanar cita prèvia. Més endavant, la crida s’ampliarà a la franja de 60 a 65, segons ha planificat el Departament de Salut. 

La tercera dosi s’està administrant fa setmanes a les persones de 70 o més anys, als usuaris de residències, els vacunats amb Janssen i les persones immunodeprimides. També s’està administrant al personal sanitari i sociosanitari així com també a les persones residents en centres sanitaris i sociosanitaris diferents a residències de gent gran. En tots els casos, segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “reben indistintament una dosi de record de Moderna o bé de Pfizer. Ambdues, funcionen molt bé”.

Per agilitzar l’administració d’aquesta tercera dosi, a L’Hospitalet s’habilita com a punt de vacunació massiu l’antic casal Ermita a Bellvitge. Altres centres propers són el Parc Esportiu Llobregat de Cornellà i Fira de Barcelona a Montjuïc. En aquests punts a més es lliurarà el certificat covid imprès a qui tingui dificultats per descarregar-se la versió online. Recordem que aquest divendres 3 de desembre comença a ser obligatori el certificat Covid per accedir a locals de restauració, gimnasos i residències de gent gran.

Cita prèvia a vacunacovidsalut.cat

A més per a tots aquells que encara no s’hagin vacunat amb cap dosi, els centres de vacunació massiva mantindran oberta la possibilitat d’administrar el vaccí sense cita. Tot i i això, Salut recomana demanar dia i hora prèviament a través de http://vacunacovidsalut.cat per facilitar la logística.

Cabezas ha recordat que les persones no vacunades més grans de 50 anys tenen una probabilitat 3,2 vegades més gran de ser hospitalitzades per COVID i 6,2 vegades més d’entrar a l’UCI.

Alerta per evitar que la Covid entri als centres sanitaris

Des de Salut s’alerta que les visites a l’Atenció Primària relacionades amb la COVID han augmentat l’última setmana un 37,9% i també hi ha un increment de contagis en entorns hospitalaris, per la qual cosa es crida a minimitzar les visites per preservar dels contagis els professionals i els pacients ingressats.

Accions en relació a la variant Omicron

La Conselleria de Salut ha establert diferents mesures per controlar l’evolució de la variant Omicron a Catalunya. Entre elles, sobresurt la dels cribratges als viatgers que procedeixen dels països de Sud Àfrica, i l’imposició de quarantena obligatòria vigilada telefònicament als viatgers encara que tinguin prova negativa, així com també la quarantena dels contactes estrets de casos sospitosos d’Omicron.

A inicis de setmana els indicadors de l'evolució de la pandèmia a L'Hospitalet tornaven a pujar, tot i que la situació era més favorable que la mitjana de Catalunya.